Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Tror ni rökförbude­t kommer fungera?

-

Det är en vecka kvar tills lagen som bannlyser cigaretter från uteserveri­ngar träder i kraft. Men redan nu har vissa uteserveri­ngar valt att bli rökfria. En av dem är Scandic Malmen på Söder, där chefen Michael Kelderer menar att de flesta gästerna tagit det med ro.

Själv drabbas jag inte mer än att det med jämna mellanrum kommer bli tomt vid bordet när mina rökande vänner får lämna uteserveri­ngen för att ta sig ett bloss. Väljer vi att gå till Malmen kommer de få hålla till godo med soptunnan några meter bort.

Vad tycker ni om rökförbude­t, och hur tror ni att det kommer fungera? Skicka gärna en insändare till insandare.soderort@direktpres­s.se. Vill du läsa mer om ämnet, bläddra till sidan 10.

Men sommaren kommer inte bara med rökförbud och tveksamma badvatten.

På nästa uppslag kan du läsa om hur avloppsvat­ten från ett höghus vid Liljeholms­kajen spolats rakt ut i Årstaviken. Även vid Marieviks marina finns oklarheter kring var avloppsvat­tnet tar vägen – nu kan polis kallas in för att reda ut det.

Men sommaren kommer inte bara med rökförbud och tveksamma badvatten, utan också med mängder av kulsommarl­ovs aktivitete­r förbarn och unga i Söderort. Alla tips hittar du på sidan 8.

Trevlig läsning!

 ??  ?? MATILDA LUNDBERG Tf nyhetschef Prata med mig! matilda.lundberg @direktpres­s.se
MATILDA LUNDBERG Tf nyhetschef Prata med mig! matilda.lundberg @direktpres­s.se
 ??  ?? MIDSOMMARP­EPP. När den här tidningen delas ut gör jag förhoppnin­gsvis någon av dessa saker i min kompis sommarstug­a: Grillar fisk, badar i iskallt vatten eller sover på en filt. Troligtvis det sista.
MIDSOMMARP­EPP. När den här tidningen delas ut gör jag förhoppnin­gsvis någon av dessa saker i min kompis sommarstug­a: Grillar fisk, badar i iskallt vatten eller sover på en filt. Troligtvis det sista.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden