Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

NHL-stjärnan Zibanejad öppnar krog på Södermalm

- Rósanna Róbertsdót­tir rosanna.robertsdot­tir@direktpres­s.se

Nu öppnar Brödernas på Södermalm, i en lokal som ska bli kedjans flaggskepp. Sedan Jonas och Joakim Wiklander grundade Restaurang Brödernas 2018 har de öppnat sex restaurang­er, och inom kort väntar en sjunde. NYÖPPNAT!

På Tjärhovsga­tan 33 är borden dukade, och vinsortime­ntet generöst.

Restaurang Brödernas koncept är unikt, enligt Jonas Wiklander, eftersom de satsar på kvalitet både vad gäller burgare och pizza.

– Visst finns det klassiska pizzerior som också har hamburgare, men jag tror att vi är ensamma om att servera både pizza och burgare från grunden av den här kvaliteten. Vi gör cocktails på riktiga råvaror och napolitans­k pizza i ugnen vi beställt från Italien, säger han.

Jonas Wiklander älskar att jobba med sin bror, och tillsamman­s har de drivit olika restaurang­er i 10 år.

En fördel med blodsbande­t är att han kan brorsans styrkor och svagheter utan Jonas Wiklander och hans bror öppnar sin sjätte restaurang på Tjärhovsga­tan 33. Tillsamman­s med Monir Kalgoum och Mika Zibanejad. Mika spelar i New York Rangers. och innan.

Nu har också ytterligar­e ett brödrapar klivit in som delägare i kedjan. Det är bröderna Monir Kalgoum och Mika Zibanejad. Mika spelar i New York Rangers, vilket innebär att bröderna naturligt nog spanar på New York.

– Vi vill ut i Sverige, och sedan siktar vi mot New York. Det vore spännande att se hur vi står oss i konkurrens­en där, berättar Jonas Wiklander.

I höst öppnar också Brödernas på Östermalm.

 ?? FOTO: SIGRID MALMGREN ?? REDO FÖR SÖDER.
FOTO: SIGRID MALMGREN REDO FÖR SÖDER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden