Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

FESTLIGT. 20-mannaband och skådespel när Mälarhöjds­borna bjuds på stor fest

FIRANDE. Artister och musiker sluter upp

- MÄLARHÖJDE­N Märta Lefvert marta.lefvert@mitti.se

Nästa lördag blir det stor fest i Mälarhöjde­n. Bjuder gör Mälarhöjds­föreningen, som bullat upp med teater, sång, musik och prisutdeln­ingar.

På vintern är Gropen Mälarhöjds­barnens bästa pulkabacke. Nu blir slänten nedanför Bellmanskä­llan också en festplats. Lördag den 4 september ordnar Mälarhöjds­föreningen en stor fest här.

– Vi vill fira att vi kan träffas igen, säger Linda Linnskog Rudh, sekreterar­e i styrelsen och en av dem som jobbat med festen.

Normalt ordnar Mälarhöjds­föreningen Mälarhöjds­dagen i maj varje år. Då brukar Krausparke­n fyllas med människor som ser på föreställn­ingar, äter godsaker, bekantar sig med lokala företagare och deltar i aktivitete­r. De två senaste åren har den inte blivit av, på grund av pandemin.

– När vi insåg att vi måste ställa in vårens fest sa vi att vi måste ordna en efter sommaren i stället. Nu gör vi det. Vi kallar den Septemberf­esten och har valt att vara i Gropen där det är lättare att hålla avstånd, säger Linda Linnskog Rudh.

Festen startar klockan 12.30. En kvart senare hälsar M ä la r höjds föreningen­s ordförande Håkan Lindhoff och journalist­en Camilla Kvartoft alla välkomna. De två är sedan konferenci­erer.

Körer och artister

Först ut på scenen är skådespela­ren Caroline Donath. Hon presentera­r sitt alter ego Majken, som kommer att dyka upp då och då under dagen.

– Hon är en Söderböna från 40-talet som drömmer om att bli filmstjärn­a och tror att alla andra också lever under andra världskrig­et, säger Caroline Donath.

Uppträder gör också showkörern­a Megafon & Mikrofon, Bröderna Rongedal och 20-mannabande­t Jitter Big Band. Dessutom ska äldre Mälarhöjds­bor berätta om Mälarhöjde­n förr och en inbjuden gäst föreläsa om konstnären Hertha Hillfon, som skulle ha fyllt 100 år i år.

Priser delas ut

Prisutdeln­ingar blir det också. Årets Mälarhöjda­re ska presentera­s och ett pris för berömvärd byggnadsvå­rd delas ut. Sex lokala ungdomsför­eningar ska dessutom få en summa pengar.

– Vi brukar ge bidrag till ungdomsför­eningar. I år är vi stadda vid kassa eftersom vi inte haft några evenemang så vi kan ge dem lite extra. De kommer också att få berätta om sina verksamhet­er på scenen, säger Linda Linnskog Rudh.

Vi vill fira att vi kan träffas igen.

 ?? FOTO: KARIN TÖRNBLOM FOTO: MATTIAS EK/STOCKHOLMS STADSMUSEU­M ?? PAR I ARTISTER. Bröderna
Rongedal.
SKÖN BÖNA. Mälarhöjds­bon Caroline Donath har skapat 40-talstjejen Majken, som dyker upp på Septemberf­esten.
FOTO: KARIN TÖRNBLOM FOTO: MATTIAS EK/STOCKHOLMS STADSMUSEU­M PAR I ARTISTER. Bröderna Rongedal. SKÖN BÖNA. Mälarhöjds­bon Caroline Donath har skapat 40-talstjejen Majken, som dyker upp på Septemberf­esten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden