Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Här är höstens

GUIDE. 12 vägarbeten som kan påverka din resa ◗ Fler fordon och

- Filip Magnusson

tyngre transporte­r ökar slitaget på vägarna runt om i Storstockh­olm. Och allt underhåll hinns inte med under somrarna. När du nu sätter dig i bilen eller bussen för att komma tillbaka till vardagen lär det märkas. Bara Trafikverk­et själva

bedriver ett 30-tal större trafikarbe­ten i höst.

Vi hinner inte med allt under sommarmåna­derna.

STOCKHOLM

Sakta men säkert återgår stockholma­rna nu till vardagen – och röran i trafiken. För underhålls­behoven på vägarna i Stockholms län är stora, i takt med att fler och tyngre fordon ökat slitaget på vägarna.

Bara Trafikverk­et själva bedriver i höst ett 30- tal större trafikarbe­ten i länet.

– Vi har gjort många underhålls­insatser, men trots det finns det fortsatt stora underhålls­behov på vägarna, behov som dessutom ökar. Många vägarbeten försöker vi göra på somrarna, när färre personer behöver passa arbetstide­r och yrkestrafi­ken där ute är mindre. Men vi hinner inte med allt under sommarmåna­derna, säger Susanne Rundström, kommunikat­ionsansvar­ig på Trafikverk­et region Stockholm.

Bland vägarbeten­a finns de som pågått i flera år och

som fortsätter i höst.

Vanligt med höstarbete­n

Alla vägarbeten till trots, tycker inte Susanne Rundström att hösten sticker ut jämfört med tidigare år.

– Vi skulle säga att det är som det brukar vara. Sedan är det viktigt att poängtera att Trafikverk­et inte är de enda aktörerna i regionen. Man kan uppleva att det är fler eller färre vägarbeten ett år. Stockholms stad eller någon av de övriga kommunerna kan ha väldigt många eller lite färre arbeten på gång.

4 tips ti – planera din resa

Susanne Runds Rundström på Trafikverk­et nämner fyra viktiga faktorer vi trafikante­r ska tänka på de kommande månaderna.

1 stressa inte.

Var utvilad,

2 Håll hastighete­n och kör försiktigt vid trafikarbe­tsplatser. Tänk på säkerheten för dig, dina medtrafika­nter och vägarbetar­na – och att alla ska få komma hem efter jobbet.

3 Ta god tid på dig och planera resan. På grund av höstens vägarbeten kan resan ta lite längre tid än du först trott, till exempel om vägen leds om.

4

Ta reda på var och när de större trafikarbe­tena sker. Bland annat via trafikinfo­rmationen på Trafikverk­ets startsida. Ständigt uppdaterad informatio­n finns också på Trafiken.nu, som även finns som app.

 ?? ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VAR BEREDD. Ta reda på var trafikarbe­ten sker innan du sätter dig i bilen.
FOTO: MOSTPHOTOS VAR BEREDD. Ta reda på var trafikarbe­ten sker innan du sätter dig i bilen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden