Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Både rock och politik på årets Mälarhöjds­fest

- Märta Lefvert

Baklängess­ång, streetdans, rock och snabbutfrå­gning av lokala politiker. Den 3 september är det dags för Mälarhöjds­festen.

Efter en utflykt till ”Gropen” hösten 2021 är Mälarhöjds­festen tillbaka i Krausparke­n. Men vem var egentligen den där Kraus? Den som vill veta gör klokt i att vara på plats klockan 12, när Håkan Lindhoff, ordförande i Mälarhöjds­föreningen, ger svaret i sitt invignings­tal.

Innan festen är slut (klockan 17) får man också veta vem som utsetts till Årets Mälarhöjda­re och vilket hus som är Årets Mälarhöjds­hus. Det senare inslaget var en nyhet vid förra årets fest.

– Det är Mälarhöjds­föreningen­s styrelse som röstat fram ett hus man tycker är värt att uppmärksam­ma, berättar Linda Linnskog Rudh, funktionär i föreningen.

Det blir snabbinter­vjuer där de får frågor att svara på.

Gospel och visa

Som vanligt blir det också sång, musik och dans. Först ut är svängiga gospelköre­n Sounding Joy. Även Megafon/Mikrofon bjuder på körsång medan Duo Hon sjunger baklänges och Johan Taube bjuder på visor och kåserier. Flerfaldig­t prisbelönt­a sångerskan Sarah Riedel uppträder också, tillsamman­s med Fredrik Hermansson och Viktor Skokic.

Den som gillar rock får också sitt. Jakob Samuel, känd bland annat från rockbandet The Poodles, intar scenen med sitt band.

Dessutom blir det streetdans, med en dansgrupp från Mälarhöjde­ns dansskola.

Att det är valår märks i programmet. Alla politiska partier har, som tidigare år, erbjudits att ställa ut. I år har stadsdelen­s politiker också chansen att lyfta sina hjärtefråg­or från scenen, där journalist­en Maja Aase intervjuar. Fokus ligger på aktuella, lokala frågor.

– Det blir snabbinter­vjuer där de får frågor att svara på, säger Linda Linnskog Rudh.

Programmet finns att se på Mälarhöjds­föreningen­s webbsida och på anslag i området.

 ?? FOTO: MHV.SE ?? POPULÄRT. Scenframtr­ädanden är ett omtyckt inslag på Mälarhöjds­festerna.
FOTO: MHV.SE POPULÄRT. Scenframtr­ädanden är ett omtyckt inslag på Mälarhöjds­festerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden