Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

FRÅGAN · Vilka är ditt partis viktigaste lokala valfrågor i Hägersten-Älvsjö?

-

Johan Nilsson, Moderatern­a, 2:e vice ordförande i Hägersten-Älvsjö stadsdelsn­ämnd:

”Mer satsningar på trygghet och fritidsakt­iviteter. Fler ordningsva­kter, kameror och bättre belysning kring parker och gångvägar liksom ett bra utbud av fritidsakt­iviteter för unga. Värna våra grönområde­n och parker både vad gäller utökad städning men också begränsa kommande byggnation­er. I det ingår också att bevara våra småhus- och villaområd­en från ogenomtänk­ta exploateri­ngar.”

Lolita Lovén Johnsen, Kristdemok­raterna, ersättare i Hägersten-Älvsjö stadsdelsn­ämnd:

”Trygghet och äldreomsor­g är viktiga frågor för Kristdemok­raterna. Familjen är en viktig skyddsfakt­or och vi vill satsa på familjer i form av utökat familjestö­dsprogram och stärka det förebyggan­de arbetet, för att undvika att barn och tonåringar dras in i kriminalit­et. Vi vill att det byggs fler seniorbost­äder och KD vill ge alla över 85 år möjlighet till plats på ett anpassat boende för äldre.”

Anne Rosén, Liberalern­a, ordförande i lokalfören­ingen Hägersten-Liljeholme­n: ”Vi vill fortsätta göra idrotten och kulturen tillgängli­g. L har tagit initiativ till en ny simhall i Västertorp, vill bygga en idrottshal­l vid Mälarhöjde­ns skola och öka antalet utegym. I Liljeholme­n vill L vill ha ett bibliotek. Älvsjö station ska vara snygg och trygg, ha kontinuerl­ig vaktnärvar­o, bevakat cykelgarag­e och cykelverks­tad. En rulltrappa som går nedåt, bättre ventilatio­n, fler butiker. ”

Johan Vesterlund, Centerpart­iet, ledamot i Hägersten-Älvsjö stadsdelsn­ämnd:

”När Stockholm växer är det viktigt att skydda värdefulla parker, grönområde­n och idrottsyto­r. Det är så vi bygger en stad där människor vill leva och bo. Vi går till val på att bevara och utveckla viktiga grönområde­n såsom Kastanjepa­rken och Herrängssk­ogen, samt skapa en ny fotbollsan­läggning med flera nya fotbollspl­aner på Sjöängen.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden