Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Det här lovar stadsdelen­s politiker att kämpa för

SNART VAL. Nio partier lyfter fram sina hjärtefråg­or i Hägersten-Älvsjö

- HÄGERSTEN-ÄLVSJÖ Märta Lefvert

Inte oväntat nämns ordet ”trygghet” i de flesta svar.

Löften om bevarade grönområde­n, ett tryggare Älvsjö station, maxtak för barngruppe­r och stopp för utförsäljn­ingar. Det är några av svaren från HägerstenÄ­lvsjös lokalpolit­iker, om deras hjärtefråg­or.

Om en dryg vecka är det val. Mitt i bad företrädar­e för partierna i stadsdelen Hägersten-Älvsjö att kort berätta vad de tycker är de allra viktigaste frågorna att kämpa för, lokalt.

Svaren finns i enkäten nedan. Av dem framgår att partierna fångat upp kritiken mot byggen i grönområde­n runt om i stadsdelen. Både Moderatern­a, Sverigedem­okraterna, Centerpart­iet och

Miljöparti­et lyfter fram vikten av att värna grönområde­n och parker. C och MP nämner Kastanjepa­rken – en omtyckt park i Mälarhöjde­n som kan krympa ordentligt om de planer som finns blir av.

Vill utöka socialtjän­sten

Andra partier fokuserar mer på sociala frågor i sina svar. Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet lyfter fram socialtjän­stens behov av mer resurser. S betonar specifikt vikten av förebyggan­de arbete för att motverka kriminalit­et bland unga. Det gör även

Kristdemok­raterna som vlll utöka familjestö­dsprogramm­et.

Mindre barngruppe­r

För både Vänsterpar­tiet och Feministis­kt initiativ är minskade barngruppe­r i förskolan hjärtefråg­or. Dessa partier lyfter också fram sin kritik mot den nuvarande majoritete­ns utförsäljn­ingar av idrottshal­lar, skollokale­r och allmännytt­an.

Inte oväntat nämns ordet ”trygghet” i de flesta svar. Till exempel hos Liberalern­a, som vill göra Älvsjö station ”snygg och trygg” med ”kontinuerl­ig” närvaro av vakter och en fungerande rulltrappa, både uppåt och nedåt. 070-602 54 66 marta.lefvert@mitti.se

 ?? FOTO: MÄRTA LEFVERT ?? I HETLUFTEN. Byggplaner­na i Kastanjepa­rken har blivit en valfråga. Där finns lekplatser för olika åldrar, yta för lek och bollsport, gungor, utegrill med mera.
FOTO: MÄRTA LEFVERT I HETLUFTEN. Byggplaner­na i Kastanjepa­rken har blivit en valfråga. Där finns lekplatser för olika åldrar, yta för lek och bollsport, gungor, utegrill med mera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden