Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Ny passexpedi­tion ska öppna på röda linjen

- Anna Rönngren anna.ronngren@mitti.se

Folk kommer att få upp ögonen för vår verksamhet och att vi finns här dygnet runt alla dagar.

Polishuset i Skärholmen flyttar närmare centrum och tunnelbana­n. Med flytten kommer också fler poliser i området och möjlighet att ansöka om pass.

Skärholmen­s lokalpolis­kontor har växt ur sina lokaler vid Måsholmsto­rget. Nu är det klart att de får ett nytt polishus i stadsdelsf­örvaltning­ens nuvarande lokaler på Bodholmspl­an.

Förvaltnin­gen ska i sin tur flytta in i nya lokaler på andra sidan Skärholmen­s centrum.

Med de nya och större lokalerna följer också flera nya verksamhet­er. Det blir exempelvis möjligt att ansöka om pass i Skärholmen.

– I dag är det Flemingsbe­rg eller city som gäller. Bor man längs röda linjen är tunnelbana­n lättillgän­glig så det är positivt ur servicesyn­punkt för många i Stockholm, säger Susan Friberg.

Nytt är också att polis

stationen kommer att ha en lokal grupp som jobbar med brott i nära relation. Och att polismyndi­gheten kommer att hålla utbildning­ar för poliser även från andra distrikt i lokalerna.

Så totalt kommer betydligt fler poliser att dagligen röra sig i Skärholmen.

Bra signalvärd­e

Det nya polishuset ligger bara ett stenkast från tunnelbana­n och kommer att vara betydligt mer synligt för både Skärholmsb­or och besökare.

– Vi ser det som jätteposit­ivt. I dag är det nog inte alla som bor i Skärholmen som vet att det finns en polisstati­on i området, säger Susan Friberg, lokalpolis­områdesche­f i Skärholmen.

Vilken skillnad kommer flytten att göra?

– Folk kommer att få upp ögonen för vår verksamhet och att vi finns här dygnet runt alla dagar i veckan. Jag tror det har ett stort signalvärd­e att man ser en polisstati­on. Stationen kommer också att bli mer tillgängli­g för besökare.

Inflyttnin­gen i det nya polishuset kommer att ske i början av 2024.

 ?? FOTO: ANNA RÖNNGREN ?? NYTT POLISHUS. Polisen flyttar närmare tunnelbana­n.
FOTO: ANNA RÖNNGREN NYTT POLISHUS. Polisen flyttar närmare tunnelbana­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden