Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Lizzie och Bernt gifte sig i McDrive

NYKÄRA. Återförena­de efter 60 år

-

Lizzie Karlsson, 76, och Bernt Bohlin, 75, möttes på en ungdomsgår­d för 60 år sedan och blev kära. Sedan gick de skilda vägar, gifte sig, fick barn och barnbarn.

Förra året återförena­des de och i lördags gifte de sig – på McDonalds i Nacka.

Bernt Bohlin hade blivit änkeman och överlevt en nio veckor lång sjukhusvis­telse när han träffade Lizzie Karlsson förra våren. 59 år efter mötet på ungdomsgår­den.

– Jag skulle hämta henne i Jarlaberg där hon var och hälsade på sin mamma. När hon kom gående så skakande benen. Hon fick ta sig in i bilen bäst hon ville. Jag hade hade bestämt att jag skulle bjuda på lunch men vi kom inte längre än till McDonalds. Jag ville så gärna prata med henne. Det var första gången vi träffades efter 60 år.

Hon följde med honom hem till Orminge.

– Hon ringde till sin man och sa: ”Bara så du vet: jag kommer att stanna här.” Efter 14 dagar åkte hon hem och skilde sig.

Vigdes i luckan

I lördags återvände de till McDonalds Nacka som anordnade vigslar på plats som del av en pr-kampanj den helgen. Där hade man som hade rullat ut röd matta, blåst upp ballonger och kört fram en Cadillac cabriolet.

– Vi fick fri lejd. Först fick vi köra fram och beställa mat, säger Bernt.

– Jag tog en liten hamburgare och en äppelpaj till efterrätt, jag var inte så hungrig. Bernt tog en dubbel cheeseburg­are, han har lite mer mage än jag att fylla.

Bernt fortsätter:

– Sedan åkte vi fram till en förrättare som vigde oss i luckan och jag satte på min fru en vigselring.

– Jag blev som en larvig tonåring, säger Lizzie.

– Jag satt och applåderad­e i bilen när vi vigdes. Äntligen fick jag gubben jag velat ha hela livet – innan livet kom emellan. ”He is the man in my life”. Gammal kärlek rostar aldrig.

Efteråt firade de med barn och barnbarn inne på McDonalds och på kvällen med trerätters på Tonys i Orminge.

– Toast Skagen, plankstek och friterad camembert. Jag var mätt i två dagar efteråt, säger Bernt.

Han hoppas att deras infall kan hjälpa andra att våga.

– Det är sorgligt när jag ser människor i min ålder som går hem ensamma till sitt. Det finns så mycket ensamma människor. Om de vågar lite mer kanske de också blir lyckligare.

Johan Kristensen johan.kristensen@mitti.se

Äntligen fick jag gubben jag velat ha hela livet.

 ?? FOTO: MCDONALDS ?? MCDRIVE. ”Vi fick välja mellan att bli fotografer­ade framför en uppställd vägg eller vid Cadillacen. Självklart valde vi Cadillacen”, säger Lizzie.
FOTO: MCDONALDS MCDRIVE. ”Vi fick välja mellan att bli fotografer­ade framför en uppställd vägg eller vid Cadillacen. Självklart valde vi Cadillacen”, säger Lizzie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden