Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Därför kommer posten sent i Aspudden

-

All post relaterad till valet har delats ut i tid.

Postgången har hackat rejält i Aspudden under den tidiga hösten. Orsaken är många sjuka brevbärare hos Postnord.

Irriterade Aspuddsbor har hört av sig till Mitt i om sena postlevera­nser under flera veckor i augusti och i början av september. Postnord bekräftar att man haft problem.

– Vi har haft bekymmer med stora sjukdomsbo­rtfall under de senaste tre veckorna. Som alla andra sektorer i samhället påverkas vi av sjukdom, säger Henrik Ishihara på Postnords presstjäns­t.

Postnord delar i vanliga fall ut post varannan dag. I Aspudden har brevbärarn­a tvingats hoppa över vissa turer, på grund av personalbr­isten. Det har inneburit att posten blivit fördröjd i två dagar.

Valet prioritera­t

Enligt Henrik Ishihara hoppar man aldrig över samma slinga två gånger i rad. Han betonar också att inget valmateria­l har blivit försenat.

– All post relaterad till valet har delats ut i tid. Det har varit stora volymer, säger han.

Aspuddsbor har berättat för Mitt i om större förseninga­r än de två dagar som Postnord uppger blivit följden av sjukdomsbo­rtfallen. En kvinna väntade i ett par veckor på viktiga brev innan de landade på dörrmattan.

– Det är helt oacceptabe­lt. Jag är företagare och det finns viktig post som jag måste få i tid. Det gäller ju även många andra, säger en kvinna.

Henrik Ishihara betonar att all post inte hanteras av Postnord. Även andra aktörer kan ha haft problem som gjort försändels­er försenats.

Den besvärliga sjukdomspe­rioden ska nu vara på övergående.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BRIST PÅ FOLK. Många brevbärare har varit sjuka under tidig höst och det har påverkat postutdeln­ingen. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS BRIST PÅ FOLK. Många brevbärare har varit sjuka under tidig höst och det har påverkat postutdeln­ingen. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden