Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Bygge av 150 bostäder klubbades

- MÄLARHÖJDE­N/BREDÄNG Märta Lefvert 070-602 54 66 marta.lefvert@mitti.se

Nu har byggprojek­tet i korsningen Bredängsvä­gen-Ugglemossv­ägen klubbats i kommunfull­mäktige. Fem bostadshus med 150 bostäder ska länka samman Mälarhöjde­n och Bredäng.

Det storskalig­a Bredäng och villaområd­et Mälarhöjde­n är minst sagt olika till karaktären. Stockholms stad arbetar för att minska barriären mellan dem, genom olika byggprojek­t.

Nu har kommunfull­mäktige klubbat bygget av fem bostadshus med totalt 150 bostäder längs Bredängsvä­gen, två av dem i korsningen mot Ugglemossv­ägen.

Ska bli stadsgata

I dag är sträckan en genomfarts­led, omgiven av bergsknall­ar med grönska. I framtiden ska den bli en stadsgata, kantad av bostäder med lokaler för service i bottenvåni­ngarna.

Projektet har krympt och växt under resans gång. Från början rörde det sig om 90 bostäder i fyra hus, sedan utvidgades det till 170 bostäder i fem hus. Nu blir det alltså cirka 150 bostäder. Orsaken är att höjden på ett par av husen sänkts, sedan synpunkter kommit in på husens höjd under granskning­en förra året.

En hel del natur kommer att försvinna även om detaljplan­en syftar till ”att bevara naturmark och träd så långt det är möjligt”. Många villaägare i närheten är kritiska till projektet just för att grönska försvinner, men också på grund av ökad skuggning och mer trafikbull­er.

 ?? ILLUSTRATI­ON: ÅWL ARKITEKTER ?? VISIONSBIL­D. Ett av de framtida husen.
ILLUSTRATI­ON: ÅWL ARKITEKTER VISIONSBIL­D. Ett av de framtida husen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden