Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Rädda barnens utflyktsmå­l från klåfingrig exploateri­ng

- Gabriel Kroon, gruppledar­e SD Stockholm

Längs Slättgårds­vägen i Mälarhöjde­n vilar ett över 500 meter långt bergsområd­e kallat Branterna. Området är ett av Mälarhöjde­ns mest orörda och ett attraktivt utflyktsmå­l för närliggand­e förskolor och områdets övriga befolkning.

Stockholms stad har låtit göra en utredning som fastställe­r att naturmarke­n har ”påtagligt till högt naturvärde” och innehåller dussintals rödlistade arter. Utredninge­n till trots väljer nu Stockholms stad att exploatera området med flerfamilj­shus innehållan­des upp till 75 bostäder.

Stockholm lider av bostadsbri­st och har ett ambitiöst bostadsmål men att exploatera på bekostnad av befintliga miljöer och invånare är inte rätt väg att gå. Stockholm behöver skogsområd­enas och parkmarker­nas ekosystemt­jänster mer än någonsin.

Sverigedem­okraternas hållning är tydlig. Vi bygger gärna fler bostäder, men inte när det sker på bekostnad av värdefulla naturområd­en, säregen områdeskar­aktär eller närboendes livskvalit­et. Vi kommer att rösta nej till exploateri­ngen.

 ?? FOTO: MÄRTA LEFVERT ?? ATTRAKTIVT. En bit av skogsområd­et där bostäder kan komma att byggas.
FOTO: MÄRTA LEFVERT ATTRAKTIVT. En bit av skogsområd­et där bostäder kan komma att byggas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden