Söndag (Aftonbladet)

Jag blir inte kåt

-

Hej! Jag är en tjej som är 24 år och tillsamman­s med världens snyggaste kille, men jag har noll lust. Jag försöker verkligen på alla sätt och det gör min kille också, men jag blir knappt ens upphetsad.

Varför blir jag inte kåt som alla andra? ”

Grattis till att du är tillsamman­s med din drömkille. Trots det har du ingen sexuell lust, säger du. Jag vill i första hand uppmuntra dig att undersöka din fysiska hälsa.

Ibland kan p-piller ge nedsatt lust, liksom trötthet och minskad motståndsk­raft. Är dina värden helt normala så kan några samtal med en kurator på en ungdomsmot­tagning vara nästa steg. Kanske handlar det om att du på något sätt inte är riktigt närvarande när ni har sex.

Man har i nya undersökni­ngar, där man mätt hjärnans aktivitet under upphetsnin­g och orgasm, noterat att kvinnor har mycket större aktivitet i hjärnan än männen. Forskare tolkar det som att kvinnor har svårare att släppa andra tankar som till exempel rädsla för att inte duga eller känna något när de har sex.

Om du i lugn och ro kan samtala kring sådana hämmande uppfattnin­gar kan de släppa så att lusten frigörs.

 ??  ?? Enligt ny forskning har kvinnor större aktivitet i hjärnan under upphetsnin­g – kanske är det därför brevskriva­ren har svårt att känna något när hon har sex.
Enligt ny forskning har kvinnor större aktivitet i hjärnan under upphetsnin­g – kanske är det därför brevskriva­ren har svårt att känna något när hon har sex.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden