Söndag (Aftonbladet)

”Diggiloo-gänget är som en familj”

En tatuering och en egen gitarr. Två nyheter i sångerskan Jessica Anderssons liv. Men vissa saker är tryggt återkomman­de. I dagarna ger hon sig ut på sin tolfte Diggiloo-turné. – Det är världens roligaste sommarjobb!

- Berättat för: Monika Israelsson

Bästa gåvan

Jag har världens bästa manager, Daniel. En dag bara fick jag en gitarr! Antingen har jag varit väldigt snäll eller så tycker han att jag borde utvecklas, haha. Skämt åsido har jag alltid känt att det skulle vara häftigt att kunna spela själv, som Lena Philipsson! Hon är min förebild. Jag försöker öva ett par gånger i veckan.

En lång, en kort

Jag är otroligt lång. Vi brukar skoja om det. Jag är 1,76, egentligen är det väl inte superlångt men min fina kollega Charlotte Perrelli är inte så lång. Här har jag dessutom klackar och hon är barfota.

Nytaggad

Jag har alltid velat göra en tatuering, men väntat på motivet. För ett par veckor sedan hittade vi varandra. Det är ett ord på grekiska, agape, som jag har på handleden. Det betyder villkorslö­s kärlek till livet, allt skapat. De senaste åren har jag förlorat vänner i sjukdomar och det känns viktigt att dagligen påminna sig om att man är tacksam för att man är frisk och mår bra.

Kamouflera­de i tv-rutan

Från tv-programmet Spring! i höstas. Jag och Magnus Carlsson är ute och letar efter springarna, det var två par som vi skulle försöka fånga på bild. Då fick man ta till extrema åtgärder för att inte synas, haha. Magnus och jag är goda vänner även privat.

Sminkar mig i form

Som artist har man olika sätt att ladda upp inför en föreställn­ing. Min uppladdnin­g är när jag sitter och gör mig i ordning. Har man tre timmar på sig så tar det tre timmar, har man bara tio minuter så tar det det. Jag har inga uppsjungni­ngsrituale­r men den stunden är helig för mig.

Min son – och gitarrlära­re!

Liam blir 14 i år, det är helt sjukt vad tiden går. Han är i en ålder då det inte är så häftigt att hänga med morsan. Men vi har en väldigt nära relation, vi äter ihop, pratar mycket. Han spelar flera instrument, han är mycket mer musikalisk än vad jag är faktiskt. Han försöker lära mig spela gitarr.

 ??  ?? Nivåskilln­ad
Nivåskilln­ad
 ??  ?? Diskreta!…
Diskreta!…
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden