Söndag (Aftonbladet)

Är det min mamma som jag träffar i drömmarna?

-

Hej, Terry! Min älskade mamma gick bort på långfredag­en i år. Hennes två månader på sjukhuset var väldigt förvirrand­e och jobbiga för oss anhöriga, vi trodde på en förbättrin­g som tyvärr inte kom. Under sjukhustid­en var hon inte kontaktbar. Först var hon nersövd och sedan ville hon inte riktigt vakna. Hon tittade upp och mimade, men vi förstod inte riktigt vad hon ville ha sagt. Var det något speciellt hon vill säga?

När hon var sjuk sände jag kraft, kärlek och ljus till henne, hjälpte det något? Kände hon det? Min mamma och jag var väldigt nära och jag skulle vilja ha kontakt med henne på något sätt. Jag sa till henne innan hon dog att hon skulle komma till mig sedan. Jag har drömt om henne men vet inte om det var hennes sätt att visa sig för mig? Jag saknar henne så och vill veta att hon har det bra och att jag får träffa henne igen när min tid kommer.

Hej Jenny! Den första känslan jag får när jag läser ditt brev är stark förvirring, men det är inte min känsla. När din mam- ma bara kunde mima orden känns det som om hon var någonstans mellan liv och död. Då kan man förlora förmågan att kommunicer­a. Det är inget farligt. Det händer många sjuka människor som måste bestämma sig för om de ska lämna eller stanna kvar.

Jag hör dessa ord: ”Det fanns så mycket jag ville göra färdigt, men jag var så trött.” Din mamma hade ett vackert leende. Hon skrattar och säger: ”Ibland kunde jag vara besvärlig, men jag älskade dig. Snälla spara inte på mina saker om ni inte vill ha dem, bara om ni tycker att de är användbara. Du ska däremot ha mitt armbandsur. Leta efter det. Kasta aldrig bort tavlan som föreställe­r fåglar, som flyger mot himlen. Jag har träffat din far igen och är mycket glad för det. Vi är vänner. Jenny, du gjorde allt du kunde och jag blev inte besviken. Drömmen du hade var mitt sätt att komma närmare utan att skrämma dig.” Hon visar mig en klocka med tiden tjugo minuter över två och det har betydelse för dagen hon gick bort.

 ??  ?? Terry skickar en hälsning till Jenny om att spara tavlan med fåglarna som flyger mot himlen.
Terry skickar en hälsning till Jenny om att spara tavlan med fåglarna som flyger mot himlen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden