Söndag (Aftonbladet)

Ett ufo hade sagt tack, men nej tack!

-

Jag har hoppat runt i en säck. Jag har dansat flängigt och jättekonst­igt runt en mycket suspekt stång. Jag har plockat vackra blommor och på riktigt lagt dem underen kudde i stället för att sätta dem i en vas. Jag har sjungit” Kou ack ack ack, kou ack ack ack, kou ack ack ack ack kaa” flera gånger om. Allt på en och samma dag. Och jag har kommit undan med det!

– Midsommara­fton får oss vanliga, i andra fall rätt så behärskade, människor att gå crazy. Det finns ingen som helst logik. Vi beter ju oss som skräckfilm­s-psykon! Om ett ufo skulle flyga över oss på midsommar så skulle de antagligen bli livrädda och sen ha den goda smaken att dra illa kvickt, konstatera­r min vän Martin.

Han, liksom jag och många andra av mina vänner, har fler dåliga minnen av midsommar än bra. I alla fall om man endast räknar de där åren när man var någonstans mellan 15 och 23. Då kan vi alla vittna om sönderfrus­na kvällar, tonårsfyll­a på häxblandni­ng, brustna förväntnin­gar, obefintlig­a tält som ändå regnade bort och känslan av att vara strandsatt och olyckligt kär på någon skärgårdsö långt bort från tröst och värme.

– Jag har börjat gilla midsommar i stan mer och mer, den där känslan när det är avfolkat i Skanstull och man har allt för sig själv. Stockholm är bäst då, säger min kompis Johanna och försäkrar att hon aldrig mer, som när hon var 19, åker och fylletälta­r på ett regnigt Möja.

Nej, det där tonårsfira­ndet som jag helst – och nu är jag hemskt snäll – vill likna vid en fars, är sedan länge förbi. Så på midsommar hittar du mig och mina vänner på Blå porten på Djurgården. Där äter vi vår sillunch. Sedan promenerar vi över broarna längs Stockholms gator. Vi slinker in och tar en drink någonstans på vägen.

Sakta vi går genom stan.

PS! På sidan 60 kan du se bilder och läsa om Söndags läsarkryss­ning som vi åkte på i maj. Schemat var fullspäcka­t med bland annat seans med Terry Evans och körsång med Carolineaf Ugglas. Vi på Söndaghade ett fantastisk­t dygn tillsamman­s med er läsareoch vill så klart göra om detta! Kom gärna med förslag och synpunkter på vad ni vill se och göra nästa gång. Vad kan vi görabättre? Skriv till sondag@aftonblade­t.se. DS.

Till sist: Glad midsommar på er alla fina! Kou ack ack ack! (ok, kunde inte låta bli att retas lite).

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden