Söndag (Aftonbladet)

Jag misslyckad­es med min viktnedgån­g!

-

? Jag blir så trött på mig själv. Den här sommaren hade jag bestämt mig för att gå ner några kilo i vikt och jag skulle komma tillbaka till jobbet efter ledigheten snygg, fräsch och i fin form. Men icke. Jag hamnade fel redan från början och sköt hela tiden upp det. I stället passade jag på att äta lite extra innan det var dags att komma i gång på allvar. Plötsligt var semestern slut och jag hade gått upp fem kilo. Vad gör jag för fel? Jag var ju toktaggad. Nu vill jag bara låsa in mig och gråta. Misslyckad

Josefine: Du är absolut inte misslyckad. Du är inte ens speciell unik i just det här fallet. Man tror att sommaren dels är jättelång och dels att man ska kunna prestera en massa bara för att man är ledig. Att det sker med automatik, i ledigheten. Så är det inte. Förändring­ar kräver en bra plan vare sig de ska ske i gassande sol eller i höstvardag­en. Jag tror, utan att veta alltför mycket om dig, att du hade lite för höga förväntnin­gar och kanske satte för höga krav på dig själv. Det låter som att det var lite för svårhanter­ligt eftersom du hela tiden sköt upp det.

Sätt dig i lugn och ro och fundera över vad som är rimligt att uppnå i höst och gör en plan som känns rättvis och realistisk. Kom ihåg att nu är nu och det är det enda du kan påverka. Det är det som du gör just nu som räknas. Stort lycka till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden