Söndag (Aftonbladet)

Jag har dåligt samvete för att jag inte är lycklig

-

Hej Terry! Jag har länge varit ett fan av dig och tror 100 procent, dock inte på alla. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva vad jag vill, men det jag vill mest är att veta varför allting blev som det blev med mina föräldrar och hur de kunde vara som de var mot mig. De har båda gått bort.

Och sedan vill jag veta varför jag hela tiden är så ledsen? Jag borde vara lycklig med allt jag har. Det ger mig dåligt samvete. Vera

Hej Vera! Det första jag vill säga om dina föräldrar är att de har jobbat med sig själva i ande- världen och har förlikat sig med hur de var. Minnena från din fars barndom var inte alltid så lätta för honom att bära och han förlikade sig aldrig med dessa erfarenhet­er medan han levde. Din mor berättar att hon på sätt och vis var som en fjäril, hon ville inte känna sig fast eller låst på något sätt.

Du ansågs vara ett ganska ovanligt barn, för du kunde känna av saker och ting och veta sådant som de inte var medvetna om att du visste. På grund av detta förstod de inte alltid hur de skulle hantera dig. Jag hör din mamma gråta, och säga: ”Jag är mer medveten nu, om jag hade förstått bättre då hade vi behandlat dig bättre, i stället för att försöka tysta ner dig. Vi borde ha lyssnat, men det gjorde vi inte. Allt skulle alltid vara på vårt sätt, du hade aldrig någon talan. Vi förstod inte vad vi skulle göra, och det är jag verkligen ledsen för nu.” Din mor pratar också om djur, hon håller en hund som tillhört dig, i sin famn.

De förstår att de lämnat saker och ting ouppklarad­e efter sig, båda ber om din förlåtelse. Minns du den 14 april? Det är ett viktigt datum för dig.

 ??  ?? MÅR INTE BRA. Vera undrar varför hon känner sig så ledsen.
MÅR INTE BRA. Vera undrar varför hon känner sig så ledsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden