Söndag (Aftonbladet)

Jag vill byta ut pastan

- Josefine Jonasson info@viktklubb.se

? Jag vill gärna dra ner på gluten och eftersom vi äter mycket pasta i vår familj måste jag hitta bra och goda alternativ. Kan du hjälpa mig? Line

Josefine: Hej Line! Det finns en mängd bra alternativ att prova i stället för pasta. Bönpasta är förstås ett som ligger nära till hands och som kan användas på samma sätt som vanlig pasta. Var noga bara så att det är ren bönpasta du väljer och inte någon uppblandad variant då de med stor sannolikhe­t innehåller en del gluten.

Att strimla morötter, zucchini, rödbetor eller kål är också väldigt gott som ersättning. Servera dem råa eller låt dem ligga någon minut i kokande vatten. Det kan vara kul att använda en grönsakssv­arv för att få en lite annan struktur men det är förstås inte nödvändigt.

Våga dessutom gå utanför boxen och prova gryner som alternativ. Både quinoa, teff och durra är glutenfria och används kanske mer som ersättning för ris men kan absolut användas som alternativ till pasta också. De som ska kokas lite längre tid kan du koka större mängd och frysa in i portionspå­sar, otroligt smidigt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden