Söndag (Aftonbladet)

Ett ögonblick …

- Hanna Hallin

… Sofia Löfgren, 35, som skrivit den erotiska novellen En lustfylld tågresa.

Vad kan vi vänta oss?

– Vi får träffa Lina, som när hon sitter på tåget, får en connection med ett par och bjuds in till deras offentliga intimitet.

Hur började du skriva erotik?

– Jag hade aldrig läst den typen av litteratur men när jag började skriva igen efter småbarnsår­en så var det kärlek och sex som kom ut. Jag antar att jag hade ett uppdämt behov.

Vad måste bra erotik innehålla?

– Det ska vara välskrivet, språket är lika viktigt som storyn. Det måste finnas en uppbyggnad inför sexet och karaktärsf­ördjupning. Är det lättare att säga att man är erotikförf­attare i dag – det vill säga har genren kommit ur skamvrån?

– Jag förväntade mig fler reaktioner. Mina närmsta har bara sagt ”jaha, jag är inte förvånad”, men andra tycker det är spännande. Jag funderade länge på om jag skulle göra det i mitt eget namn men jag står för att jag skriver erotik, sex är ju det mest grundlägga­nde vi har. Jag tycker det är konstigare att ingen höjer på ögonbrynen åt att det i deckare skrivs om brutala mord.

Fler kvinnor läser erotik än män, avspeglas det i könsroller och sexet i böckerna, tycker du? – Jag skriver det jag själv vill läsa och jag tror att kvinnor har ett större behov av att skapa egna bilder och fantisera. Generellt tror jag att kvinnor behöver mer förspel. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? – En veckas skrivtid ensam.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden