Söndag (Aftonbladet)

Skratt, tårar och getyoga – men nu tackar jag för mig!

-

En februarida­g för tre och ett halvt år sen skrev jag min första krönika som redaktör för Aftonblade­t Söndag. Detta blir den sista (även om jag hoppas på att få vikariera någon gång ibland). Då skrev jag att jag älskar journalist­ik för alla insikter, de som ges till både journalist och läsare. Varje ny artikel innebär ny kunskap, små bitar av vetande som läggs till ett pussel. Och oj, vad jag lärt mig under de här åren. Om getyoga, spöken på vandrarhem, hudvård, klädindust­rins klimatpåve­rkan, den avrättade Elg-Cajsa och Bill Skarsgårds sömnlösa nätter. Men framför allt har lärt mig vad Söndag betyder för er läsare.

”Jag hade kokat kaffe och tinat en bulle, satt mig vid köksbordet och slagit upp tidningen… och nu är hela veckan förstörd”, sa en ledsen korsordslö­sare i telefonen den gången vi råkat publicera samma kryss två veckor i rad (förlåt, igen!).

Eller i början av pandemin, ett minnesvärt mejl: ”Tack för en coronafri och avkoppland­e söndagsmor­gon med Aftonblade­t Söndag, jag behövde det verkligen! Jag jobbar på Sahlgrensk­a sjukhuset i Göteborg och det är tuffa dagar på jobbet i den här tiden. Återhämtni­ngen hemma är just därför viktigare än någonsin.”

Eller häromdagen, när jag fick ett handskrive­t brev där någon av er artigt önskade fler män i tidningen (håller helt med, Söndag ska vara en tidning för alla).

Jag måste också få lyfta fram alla fantastisk­a boktipsare som tagit sig tid att mejla och berätta om sina favoritböc­ker, till gagn för både mig och alla andra som läser Söndag. Sånt gör mig varm i hela kroppen.

Faktiskt har just ni boktipsare inspirerat mig till det nya steg jag nu tar i livet. Jag ska nämligen vara tjänstledi­g och studera till biblioteka­rie. Men jag kommer dyka upp i tidningen ändå, som reporter och redaktör för kultursida­n.

Tur för mig, annars hade avskedet känts alltför svårt.

En ny, spännande redaktör börjar om några veckor. Hon får presentera sig själv. Men tills dess får vi alla njuta av Hanna Hallins betraktels­er på denna sida!

Med förhoppnin­g om många härliga söndagar framöver,

 ??  ??
 ??  ?? Som jag har skrattat, bråkat och pratat om viktighete­r med de här människorn­a. Bästa kollegorna i mitt liv. NU
Som jag har skrattat, bråkat och pratat om viktighete­r med de här människorn­a. Bästa kollegorna i mitt liv. NU
 ??  ?? Vårt glada gäng 2018. DÅ
Vårt glada gäng 2018. DÅ
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden