Söndag (Aftonbladet)

Fråga Malena

- ”Cath”

?Är det vanligt att inte tycka om oralsex? Min kille insisterar på att han vill göra något skönt för mig (oralt) men jag tycker inte om det alls. Men jag låtsas att jag gör det eftersom det verkar göra honom så glad. Problemet är att då vill han att jag ska återgälda ”tjänsten” och ge honom oralsex och det tycker jag också bara är otrevligt. Är detta vanligt, eller är det jag som är hämmad på något sätt?

Malena: Precis som vi har olika smak i allt annat så föredrar vi olika saker när det gäller sex och det är fullt normalt.

Just oralsex har kommit att bli lite av en symbol för kvinnlig njutning. Män som ger kvinnor oralsex porträtter­as ofta på film och tv som omtänksamm­a och jämställda. Det kan vara ett skäl till att just munsex blivit en sådan sak som kvinnor förväntas tycka om.

Kvinnor som ber killen om oralsex har också blivit lite av en bild för kvinnlig sexuell frihet, att man tar kontrollen och säger vad man vill ha och vad man njuter av. Det är såklart en bra sak att kunna uttrycka sina behov. Men ett behov kan ju också vara någonting man inte vill göra. Du skulle kunna undersöka vad det är som du ogillar så mycket med munsex, du kan fundera över det bara utifrån nyfikenhet och inte utifrån att man ska tycka om det. Bara utforska känslan och se om det är den oerhört fysiska intimitete­n som skrämmer, om du har rädslor kring hur du ser ut eller smakar (detta är en vanlig oro hos kvinnor). Är det helt enkelt så, som det är för många kvinnor, att du inte gillar det så är det bara så det är och inga konstighet­er. Se bara till att uttrycka vad du tycker om, för fejkad njutning är inte bra för någon.

Du skulle kunna undersöka vad det är som du ogillar med munsex

 ??  ?? Signaturen ”Cath” vill veta om det är vanligt att inte tycka om oralsex.
Signaturen ”Cath” vill veta om det är vanligt att inte tycka om oralsex.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden