Söndag (Aftonbladet)

Äter jag tillräckli­gt varierat?

- Josefine Jonasson josefine.jonasson@wellobe.se

?Jag har hört att det är viktigt att äta varierat och jag undrar mest hur pass viktigt det är. Jag äter samma frukost varje dag och det är rågflingeg­röt med frukt eller bär och mandlar. Till det har jag ett kokt ägg. Till lunch har jag med mig matlåda från gårdagens middag. Jag lagar all mat från grunden och ser alltid till att ha ordentligt med färska grönsaker med mig. Blir min mat för ensidig? Hälsar Annika

Josefine: Hej Annika! Jag tycker att det låter som att du äter tillräckli­gt varierat. De flesta av oss äter samma frukost varje dag, för enkelheten­s skull. Din frukost är dessutom väldigt bra och innehåller både fibrer från gröten, vitaminer från frukten/bären, bra fett från mandlarna och protein från ägget. En bra start på dagen. Att du äter samma mat till lunch som middagen dagen innan är inga problem så länge det är bra mat. Att du kompletter­ar med grönsaker är toppen – så mycket bättre kan det knappt bli.

 ??  ?? Josefine är legitimera­d dietist och har tidigare jobbat på Överviktse­nheten på Karolinska. Hon har varit dietist på Wellobe sedan starten 2003.
Josefine är legitimera­d dietist och har tidigare jobbat på Överviktse­nheten på Karolinska. Hon har varit dietist på Wellobe sedan starten 2003.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden