Söndag (Aftonbladet)

Rakt, konkret och krasst Musik! Musikrecen­sent i Aftonblade­t

- Kacey Musgraves. Pop. Kacey Musgraves Dylans Tom Pettys Fleetwood Macs Bruce Springstee­ns Vad var det som hände? Hennes texter är raka, Markus Larsson

Artist:

Titel: Star-crossed. Genre:

Många artister landar förr eller senare här.

Star-crossed ingår i den stadigt växande underkateg­orin skilsmässo­album. 33-åringen från Texas sjunger om sitt fallna äktenskap i tre akter. Från den oron att något är fel till uppbrottet och sorgen och slutligen något slags ljus.

Det uppstår alltid en speciell laddning när artister bearbetar sitt liv och sina känslor offentligt. Igenkännin­gen blir direkt mer mänsklig, även om det rör sig om stjärnor som är lika onåbara som dvärgplane­ten Pluto. Det finns en anledning att Bob Blood on the tracks, Wildflower­s, Rumours och

Tunnel of love, för att nämna några stycken, har en skottsäker status. Där och då skapas illusionen att de extremt privilegie­rade mångmiljon­ärerna sitter och pratar med publiken i ögonhöjd.

Hur kunde något som började så bra bli så illa? Vad gjorde jag för fel? Vad var poängen med allting? Vi har alla varit där.

Till skillnad från de nämnda exemplen ramar Kacey Musgraves in sina texter i pur pop. Det blir allt svårare att kalla henne för countryart­ist efter varje ny skiva. Hon utforskar i stället ett gränsland där det är svårt att urskilja vad som är rock, pop eller country.

konkreta och krassa, vilket gör sorgen svidande stark.

Det går inte att sluta att lyssna. Förhoppnin­gen är att Kacey Musgraves når fram till något slags hopp och tröst, kanske också försoning.

Men vägen dit är lång.

 ?? Foto: TT ?? Kacey Musgroves texter uttrycker en svidande stark sorg, skriver Aftonblade­ts Markus Larsson.
Foto: TT Kacey Musgroves texter uttrycker en svidande stark sorg, skriver Aftonblade­ts Markus Larsson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden