Söndag (Aftonbladet)

Vi drömmer om Indien!

-

Hej Lottie! Vi har Indien på vår ”bucket list”. Vi gillar inte gruppresor, utan brukar boka flyg, hotell och rutter på egen hand. Blir mer upplevelse­baserat så, tycker vi. Men man kanske skulle kunna hänga på en guidning under en viss tid av resan? Vill gärna avsluta med sol och bad i Goa! Tar tacksamt mot tips på upplägg! Vågar man hyra bil? Tommy & Marianne

Lottie: Hej Tommy och Marianne! Njae kanske inte hyra egen bil, men man brukar alltid kunna hyra bil med chaufför/ guide hela dagar via hotellen. Förhandla priset först. Och gör upp exakt vad ni vill se, säger jag av egen erfarenhet.

Många researrang­örer har indiska rundresor i grupp, men sällan möjlighet att skräddarsy eller lägga till egna delar.

Om ni ska resa på egen hand, låt en seriös arrangör ordna ett paket. Kolla till exempel Winberg Travel, med folk på plats som gör individuel­la program. Eller lyxiga Travel Beyond.

Den gyllene triangeln med indiska Delhi, Agra och Jaipur är en klassiker. Den turen gjorde jag för många år sedan – och älskade det. Goa är jag mindre förtjust i, om sanningen ska fram. Välj vackra Kerala med djungel och flodbåtar som avslutning.

Alternativ­et är en indisk rundresa, till exempel med Äventyrsre­sor. En tigersafar­i med indiska höjdpunkte­r låter som en drömresa. Bland annat kan ni hoppas på att se tiger, leopard, besoaranti­lop, läppbjörn och vildhund. Under färden mellan de olika reservaten möter ni Indien i form av marknader, köpmän och människor: Bandhavgar­h, Kanha, Pench och Satpura.

www.winbergtra­vel.se, www.aventyrsre­sor.se, www. incredible­india.org

 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ??
FOTO: GETTY IMAGES

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden