Söndag (Aftonbladet)

Hjälp – jag har skadat knät

- Leila Söderholm sondag@aftonblade­t.se

?Hej Leila! Jag har skadat mitt knä och är helt förstörd för jag springer, dansar och tränar klasser. Det känns som om allt jag tycker om att göra försvann. Hjälp mig med förslag på hur jag ska tänka och agera. Sara

Leila: Hej Sara! Så tråkigt att du skadat ditt knä. Det finns oändligt med andra saker du kan göra. Se vilka fina möjlighete­r du har att prova på olika pass som du valt bort eftersom du har dina favoriter. Nu kan du gå på core, ryggpass, pilates, boxning, spinning, styrkecirk­lar och träna i gymmet där du verkligen kan välja exakt vilka delar av kroppen du vill träna. Nu har du chansen att träna upp andra delar av kroppen. Går du på en styrkecirk­el så väljer du bort vissa övningar och kör överkropp, mage eller rygg då i stället. Som uppvärmnin­g använder du en cykel, stakmaskin eller crosstrain­er. Vartefter knät läker så brukar cykling vara okej, kolla med din fysioterap­eut eller läkare vad som är ok. Då fungerar spinningpa­ss utmärkt där du är noga med att bara göra det som känns bra. Boxning mot en säck kommer ge dig bra kondition. Att jobba med din kärna, mage och rygg kommer att få dig ännu starkare på djupet. Se alla dina fina nya möjlighete­r och se dig själv vara tillbaka med en helt ny erfarenhet och nya muskler.

Leila Söderholm är expert på träning och motivation och författare till flera böcker om hälsa. År 2017 blev hon utsedd till årets hälsoinspi­ratör. Dessutom är hon träningsex­pert på Wellobe.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden