Söndag (Aftonbladet)

Jag känner mig inte sexuellt bekräftad i mitt förhålland­e

-

Jag har en relation med en kvinna där jag inte känner mig sexuellt bekräftad. Hon vill mest mysa och kramas men när vi ska ha sex låser det sig. Jag har sagt vad jag tänder på. Sexiga underkläde­r, att hon tar initiativ, att det gärna får vara spontant men jag får inget resultat. Hur ska jag få henne att förstå vad jag menar utan att hon tar illa upp? ”Oskar”

Malena: Initiativt­agande är ett vanligt problem, likaså att inte känna sig sexuellt bekräftad. Men kommunikat­ion kan lösa det mesta. Du har talat om för henne vad du tänder på, och det är trevligt. Men har du också frågat vad hon tänder på? Om du skulle ta och vända på detta och säga att du vill möta och tillfredss­tälla henne sexuellt – vad skulle hända då, tror du? Om du bara fokuserade på hennes lust, vad hon behöver och vill ha, och lade din egen åt sidan under ett samtal. Att du pratade med henne utifrån ett ”Jag vill tillfredss­tälla dig, jag längtar efter dig” snarare än ett ”Du vill aldrig, du tar aldrig initiativ”.

Att mysa och kramas är bra, det skapar också en närhet och något som många kvinnor kan uppskatta lika mycket som sex. Att visa henne att du också njuter av kram och kel, att kyssar och mys som inte alltid behöver leda till sex är ett sätt för er båda att slappna av med varandras kroppar – och att ge din partner ett utrymme som hon verkar behöva.

Sedan kan det förstås finnas yttre faktorer som minskar lusten. Stress är den allra vanligaste, att få svårt att slappna av när det är stökigt hemma eller jobbet pockar på. Att dela jämlikt där är en väg till närhet.

 ?? ?? ”Hon vill mest mysa och kramas men när vi ska ha sex låser det sig”, skriver ”Oskar”.
”Hon vill mest mysa och kramas men när vi ska ha sex låser det sig”, skriver ”Oskar”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden