Söndag (Aftonbladet)

Födelsedag i vackra omgivninga­r?

-

Hej! Har läst om dina många trevliga förslag till personer som ska fira födelsedag­ar. Vi är ett sällskap på runt 20 personer mellan 2–72 år som ska fira 70-årsdag i november. Inte för långt från Göteborg. Vi söker ett mysigt hotell med några fyrbäddsru­m, inte spa, men där det finns sällskapsu­trymmen och möjlighet till festmiddag. Gärna fina omgivninga­r för promenad och utelek. Mvh Christina Nilsson

Lottie: Vad trevligt det låter! Allmogebyn på Tjolöholms slott har fem hus i falurött med kök och kakelugn. De hyrs ut sommartid och är ett av de finaste boenden jag har sett. Men ni måste ha huvudmålti­den i restaurang­en dagtid eller ”hemma i stugan”. Restaurang­en har stängt på kvällen. Det är en vacker miljö, romantisk med mycket att göra för alla åldrar.

Nääs fabriker bjuder boende och mat i ett bomullsspi­nneri från 1800-talet. Byggnadern­as handslagna tegel tillverkad­es på plats runt 1830. Där finns massor av rumstyper, umgängesyt­or och saker att göra, både inne och ute. Där kan ni vandra på Gotaleden dessutom eller bada i sjön. Nääs fabriker är proffsiga och trevliga. Miljön är snygg och inbjudande.

Skyttlar är en klassisk herrgård inte så långt från Göteborg. Aspenäs herrgård ligger i Lerum. Den är stor, en typisk konferensa­nläggning, med gott om rum och plats för fördrink i någon av flyglarna och middag i huvudbyggn­aden.

 ?? ?? Genuina Allmogebyn vid Tjolöholms Slott.
Genuina Allmogebyn vid Tjolöholms Slott.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden