Söndag (Aftonbladet)

”Man får anstränga sig lite i odlandet”

-

Vad ger garanterad sommarprak­t?

– Jag är totalt förälskad av kornvallmo. Det finns många sorter och jag sår lite var som helst i trädgården under april och maj. Sedan glömmer jag bort det tills de står i blom juni och juli. Sorten Mother of pearl är min favorit. Tycker man de är för små och pilligt så köp i stället några plantor tagetes som är det säkraste kort jag har. Lite retro 1990-tal men sorten Burning embers är subtil och ändå färgstark. Blommar tills frosten knäcker den.

Vilken är din snittbloms­favorit?

– Tulpaner och luktärter. Jag tror jag älskar tulpaner mer än någonsin och att kunna ta en, bara en, i en vas på en fin vårdag och ha det på fönsterkar­men är en av årets höjdpunkte­r. Enorm variation i färg och form. Luktärtern­a är trädgården­s små drottninga­r med vackra färger, blomform och fin doft. Man får anstränga sig lite i odlandet men själv hittar jag mycket livsglädje i det. Vilka oväntade kombinatio­ner får du inte nog av?

– Kombinatio­ner jag tycker om är rosor, pioner och fina perenner som vit flodsilja tillsamman­s. Aklejor, iris och allium blommar samtidigt och är en klassisk kombinatio­n. Härligaste trädgårdsm­innet från ifjol?

– När fackellilj­orna Mango popsicle, Happy halloween och Moonstone blommade. Helt galet vackert med en tropisk känsla.

 ?? ?? ”Jag tror jag älskar tulpaner mer än någonsin”, säger John Taylor.
”Jag tror jag älskar tulpaner mer än någonsin”, säger John Taylor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden