Söndag (Aftonbladet)

”Jag orkar inte med min sambos behov”

-

Sambon är på mig jämt och kan inte vara ensam en sekund. Jag älskar honom men orkar inte med hans sexuella behov. Vad gör vi? ”Onormalt?”

Malena: Att man vill ha sex olika mycket i en relation är vanligt. Men du beskriver en situation där din partners behov är så stora så att du inte ”orkar med”. Men man måste inte ha sex varenda gång man är upphetsad eller sugen. Man kan heller inte kräva det. Någonstans sätter vi vår egen gräns och du verkar ha hittat vart den går för dig – det är bra. Nu gäller det bara att få din sambo att respektera detta. Du får försöka förklara att ni har olika drifter, det är allt. Men det är också ett viktigt faktum. Du får också tala om att det inte är en bra idé att tjata eller skuldbeläg­ga, det ger i stället motsatt effekt. Det är inte skadligt att inte ha sex eller inte få utlösning, det går också bra att ha egensex.

Men vidare undrar jag hur det står till med din sambos självförtr­oende och bekräftels­ebehov. Du skriver att han inte kan vara ensam. I kombinatio­n med höga sexuella krav kan man misstänka att sex för honom är ett sätt att bli bekräftad och känna närhet. Och att det är detta, och inte själva samlaget, han har behov av. Man kan fråga sig varför hans bekräftels­ebehov är så stort? Har det alltid varit så? Har någonting hänt i hans liv som ökat hans behov? Ni skulle kunna prova att inte ha sex på en vecka men välkomna all annan slags närhet, som att mysa framför tv:n, ge varandra massage, kramas och liknande. Om det skulle kännas okej för dig förstås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden