Söndag (Aftonbladet)

UNIK KOMBINATIO­N AV ANTIKT & MODERNT

-

Hej! Jag och min 12-åriga dotter ska tillbringa fem dagar i Aten nu på försommare­n. Vi är resvana, men har aldrig varit i Aten. Har du några kul tips på mysiga områden och bra boende för oss?

Hälsningar Hedda

Lottie: Hej! I Aten lockar Akropolis och ett dopp i Medelhavet – på samma dag. Kombinatio­nen antikens mästerverk och modern storstad är unik. Just den här tiden på året är perfekt: inte för varm och ni kan åka ut till Atens riviera och bada närhelst det passar.

Det nya olympiska museet är kul och så måste ni ju göra en historisk vandring uppe på Akropolis. Många lokalbor ordnar matvandrin­gar som är ett trevligt sätt att upptäcka staden.

Jag skulle bo i charmerand­e Plaka, alltså gamla stan – det är så mysigt. Bara tanken att Platon gick på samma gator som vi är ganska enastående.

New hotel är trendigt och designat. Vissa rum på översta våningen har utsikt över Akropolis. Adrian hotel är mer pensionat och familjehot­ell. Eller så tar ni ett boendel med pool och njuter dubbelt. Det finns många femstjärni­ga hotell med pool, som Melia, och några fyrstjärni­ga som Herodion hotel med takpool.

Är ni väldigt badsugna kan det vara en idé att ta en natt ute vid Atens riviera, där Four seasons aristir palace är en superklass­iker. Om ni vill sticka ut och bada över dagen finns till exempel stranden Karavi i ett område som kallas Schinias. Här finns strandbare­r, surfskola och volleyboll.

The Cultural park ligger i ett område som heter Mesogeia och är ett slags Skansen på grekiska med djur och kultur. På samma sätt är The Museum of greek ethnograph­y uppskattat av alla åldrar, inte minst för sin olivoljepr­essning, plantering av Medelhavsö­rter och för sin åsneridnin­g.

 ?? ??
 ?? ?? Antikens ruiner på förmiddage­n och Atens riviera på eftermidda­gen.
Antikens ruiner på förmiddage­n och Atens riviera på eftermidda­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden