Söndag (Aftonbladet)

”Vi upptäcker nya delar av landet”

-

– Vill man ha plats under högsommare­n bör man skynda sig, säger SCR:s marknadsch­ef Martin Juhos.

– Trots att antalet campingtom­ter utökats med 30 procent hinner vi inte matcha efterfråga­n.

I Nacka utanför Stockholm

fixar nyblivna husbilsäga­ren Lotta Luciani med sin specialbyg­gda Hymer. Jaktlabrad­orerna Tissot och Filou poserar i sin hundbur med egen ingång. De säger inte nej till en fika i varsin fåtölj inne i bilen heller.

– Jag tävlar och jagar med hundarna över hela landet. Dessutom är det en massa utrustning och packning som ska med. Och det är ont om mysiga hotell och pinsamt att våldgästa bekanta.

Under pandemin ställdes de årliga semestrarn­a på Korsika med franske maken in, liksom besöken hos släkten i Paris. Till slut fick Lotta Luciani nog.

– Jag gjorde en efterlysni­ng i min hundcommun­ity – och hade köpt min specialbyg­gda husbil tio minuter senare.

– Vi är överförtju­sta, har skaffat dubbdäck för åretruntbr­uk och upptäcker nya delar av landet. Via appen Ställplats­er hittar vi gårdar och krogar där man kan stå för några hundralapp­ar.

Vanan att organisera,

packa lätt och lite har Lotta Luciani med sig från barndomens segelsemes­trar. Frågor om toatömning och värme sköts via husbilsgru­pper i sociala medier eller Youtube.

Livet i husbilen är så mysigt att paret allt oftare gör utflykter i närområdet. Förra helgen blev det en dygnstur till Mariefred med ställplats på en gård.

– Jag fick okej på att träna hundarna på ett fält. Maken gick i skogen. Efter ett besök på Gripsholms slott åt vi middag och myste i husbilen.

Även om resplanern­a

främst omfattar Norden sneglar paret redan söderut:

– Jag har hittat en community som heter France passion. Medlemmar står gratis på vingårdar mot att man går på provningar och handlar lite viner. Det lät inte helt fel.

– Hundarna? De är pigga på allt så länge vi är tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden