Sportbladet

”Det är inte ett okej beteende”

Hon anklagar svensken för ”manlig aggression”

- Andreas Käck andreas.kack @aftonblade­t.se

Emma Hayes och Jonas Eidevall rök ihop efter cupfinalen.

Hayes anklagar svensken för ”manlig aggression”.

– Det är väldigt ansvarslös­t av henne att säga så, svarar Eidevall.

Stina Blacksteni­us avgjorde ligacupfin­alen mellan Arsenal och Chelsea i den 116:e minuten och när slutsignal­en väl ljöd hettade det till rejält mellan lagens tränare.

När Arsenals tränare Jonas Eidevall, 41, sträckte fram handen för att tacka, fick han i stället en iskall knuff av Chelseas dito Emma Hayes, 47. Efteråt förklarar hon varför. – Det finns en typ av uppförande­kod som vi tränare bör förhålla oss till vid sidlinjen och det är extremt viktigt att vi föregår med gott exempel. Jag tolererar inte manlig aggression och när man håller på och tuppar sig mot spelare. För mig är det oacceptabe­lt. Jag var besviken på Jonas och det framförde jag till honom efter slutsignal­en. Jag tycker inte att hans beteende är okej, säger hon enligt The Athletic.

Hetsig vid inkast

När Hayes ombeds konkretise­ra vad hon menar med att Eidevall gick över gränsen pekar hon på två incidenter där han ska ha betett sig hetsigt mot Chelsea-spelare i samband med inkast. Dels mot Ann-Katrin Berger, dels mot Erin Cuthbert. – Han fick ju ett gult kort under matchen och förmodlige­n borde han nog ha fått rött. Själv har jag inte fått ett enda gult kort under mina tolv år som tränare. Jag köper att han är en vinnarskal­le, men hans beteende är inte okej, säger Hayes. Jonas Eidevall slår tillbaka mot kritiken.

–Det är väldigt ansvarslös­t av henne att stämpla mitt beteende som ”manlig aggression”. Den stämpeln känner jag mig inte bekväm med. Och den är inte sann. Därför tycker jag att det är väldigt ansvarslös­t, säger han.

En förklaring...

Om situatione­rna vid inkasten säger han: – Vi hade en diskussion inför matchen om huruvida vi skulle ha systemet med en boll eller flera. Chelsea ville ha en, vi ville ha flera. Båda gångerna hade bollen sparkats i väg och Chelseaspe­larna bad om en ny boll. Då sa jag bara: ”Ni ville ju spela med en, så det är bara att springa och hämta dem”.

...och en pik

Eidevall avslutar sitt försvarsta­l med en pik mot Hayes.

– Visst, man bör bete sig på ett visst sätt i det tekniska området, men man bör också bete sig på ett visst sätt efter slutsignal. Man ska vara stor i segern, men också stor i förlusten. Jag är faktiskt nöjd med hur jag betedde mig, men vissa andra kanske borde se sig själva i spegeln…

 ?? Bilder: VIAPLAY ?? HÄR RYKER DE IHOP
Chelsea-tränaren Emma Hayes markerade mot Arsenal-diton Jonas Eidevall.
Bilder: VIAPLAY HÄR RYKER DE IHOP Chelsea-tränaren Emma Hayes markerade mot Arsenal-diton Jonas Eidevall.
 ?? ??
 ?? Foto: AP ?? Arsenal blev engelska ligacupmäs­tare på söndagskvä­llen efter att Stina Blacksteni­us, 28, avgjort i förlängnin­g.
Foto: AP Arsenal blev engelska ligacupmäs­tare på söndagskvä­llen efter att Stina Blacksteni­us, 28, avgjort i förlängnin­g.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden