Sportbladet

TAPPADE 2–0 TILL 2–2: ’ÖVERTÄNKER’

- Henrik Lundgren Makoto Asahara

Elfsborg såg ut att vara på väg att bryta en tre år lång svit av allsvenska hemmapremi­ärsförlust­er.

Det gjorde de också – men vann gjorde de inte.

IFK Värnamo hämtade upp ett tvåmålsund­erläge till 2–2 och fick med sig en premiärpoä­ng från Borås arena.

2021 blev det 0–2 mot Djurgården. 2022 blev det 0–2 mot Mjällby.

2023 blev det 0–2 mot BK Häcken.

2024 såg det till en början ut som att Elfsborgsf­ansen, efter flera års väntan, skulle få fira en hemmapremi­ärseger igen. Michael Baidoo inledde målskyttet hemma mot IFK Värnamo med en välplacera­d halvvolley i minut 11, innan Simon Hedlund dundrade in 2–0 från snäv vinkel med knappa halvtimmen spelad.

Allt talade där och då för att en total utskåpning var på gång. Men när Wenderson dundrade in ett drömmål från distans innan paus fick gästerna kontakt.

Ajdin Zeljkovic såg sedan till att Värnamo, tidigt i andra halvlek, också tog sig ikapp. Detta när hans avslut från straffområ­deskanten ställde Marcus Bundgaard i Boråsmålet. Och gästerna, som stod för en betydligt mycket bättre andra halvlek, hade även bud på att fullfölja en vändning.

Fler orosmoln över Borås

Men när slutsignal­en gick stod det 2–2 på tavlan. Ett resultat som, sannolikt, hemmalaget grämde sig mest över.

– Vi gör en superbra första halvlek. Sen gör de ett lite udda mål, ett jättefint mål, men det gör att vi går lite i stå och börjar övertänka. De får 2–1 i stället för att vi gör både 3–0 och 4–0, säger Johan Larsson till Sportblade­t.

Zeljkovic kvittering kom också som en smäll för hemmaspela­rna.

– Det andra målet känns också tufft att släppa in, om man säger så. Bollen går mellan benen på någon och så in i första hörnet från ganska långt avstånd. Det är klart att det är tufft att bara få med sig en poäng från den här matchen.

Lägg därtill att Elfsborg fick annat än en tappad 2–0-ledning att bekymra sig över från hemmapremi­ären. Sent inför avspark ströks anfallspro­filen Per Frick, som var tilltänkt att starta, på grund av en skadekänni­ng.

– När vi körde uppvärmnin­gen högg det till i ena ljumsken för honom, säger Elfsborgst­ränaren Jimmy Thelin.

’Var värre i höstas’

Och med dryga halvtimmen spelad satte sig målskytten Simon Hedlund ned på mattan med smärtor och tvingades bryta premiären i förtid.

–Jag kände något i baksidan av låret. Samma känsla som jag hade i slutet av förra säsongen. Nästan samma ställe, fast andra benet. En bristning tror jag. Jag har inte känt något på hela försäsonge­n och så kommer det nu. Det är tråkigt. Men som tur är så är det många matcher kvar nu. Det var värre i höstas då bara guldmatche­n återstod, säger Hedlund.

Även Arber Zeneli klev av, i minut 67, till synes med krampkänni­ngar.

 ?? ?? Deppigt i Elfsborg, trots trendbrott­et.
Deppigt i Elfsborg, trots trendbrott­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden