Sportbladet

TOMAS ROS 5 PUNKTER

- Tomas ROS tomas.ros @aftonblade­t.se

Leksand vann den sjätte kvartsfina­len mot Frölunda. Nu väntar match sju i morgon. Här är Tomas Ros fem punkter från dramat.

1 Vem vinner match sju?

Klart att det är fördel för Frölunda med tanke på slutspelsr­utinen och hemmais. Och att de har två raka segrar på hemmais mot Leksand. Det finns flera fördelar med att spela på hemmaplan, du har fansen med dig och du får fördel vid spelarbyte­n och tekningar.

Vill påstå att det är en 60/40-match till Frölundas fördel, även om Leksand fick en hyfsat enkel resa i match sex. Man fick produktion på många spelare och Felix Unger Sörum såg ut att älska livet, spelet och var kanske matchens mest värdefulla spelare. Sedan spelar så mycket annat in i en match sju.

Vinna eller försvinna. Tre perioder, sedan kan ett lag ta fram golfklubbo­rna och det andra laget flyger till Skellefteå, bokstavlig­en.

Första målet har varit en nyckel i den här serien, så jag gör det enkelt för mig – det lag som gör det vinner i morgon kväll.

Och tack till både Frölunda och Leksand att vi får en match sju i den här kvartsfina­lomgången. De andra serierna slutade 4–0, 4–0, 4–0 och var över innan någon hann säga halv sju.

2 Filips revansch

Leksands målvakt Filip Larsson var sjukt nedslagen efter matchen i lördags i Göteborg. Han tyckte att han kunde tagit samtliga Frölundas mål, kanske inte deras femte mål för då satt han i båset. Han var sådär ledsen som en bara en blöt katt kan se ut. Men han menade också att han snabbt går vidare. Antar att guldfisk-minne är bra att ha som målvakt.

Ett speciellt liv

De visade och bevisade Larsson på annandagpå­sk. Han bjöd på en påsksmäll när han var nästintill omöjlig att göra mål på. Lika omöjlig som Lasse Johansson varit tidigare i serien, var Larsson på måndagseft­ermiddagen.

Det är ett speciellt liv att vara målvakt, speciellt i slutspelss­ammanhang.

3 Äntligen känslor

Jag har varit lite konfundera­d över den här kvartsfina­lserien.

Har funderat på om det är träningsma­tcher eller om det är ett brinnande slutspel som jag ser framför mig. Knappt några handskar i ansiktet, presskonfe­renserna är lite som på Lilla Brunn och Roger Rönnberg och Challe Berglund har stått och myst med varandra. Noll ilska eller kraftfulla ord. Knappt några tjafs, gurgel eller kramkalas på isen.

Men det brann till lite mer i den sjätte matchen. Givetvis är det speciellt att möta samma motståndar­e sex matcher i följd och när spelare som Max Friberg och Martin Karlsson fullföljer i varje tackling skapar det slutspelss­tämning.

Det gillar vi.

Hoppas det blir så här i morgon också.

4 Hur väcker Frölunda Klingberg?

Carl Klingberg har spelat sex slutspelsm­atcher och är noterad för noll poäng.

Folin har gjort fler poäng. Och Isac Born. Exempelvis.

För mig är Carl Klingberg en målskytt av stora mått och lyckats i nästan alla ligor som spelat i.

Comeback – i en period

Men han har drabbats lite av SHL-sjukan. Det vill säga den där febern man får när man kommer hem från spel utomlands och det dröjer lång tid innan man kommit in i rätt tidszon eller förstår vad som krävs i SHL med all skridskoåk­ning. Frölunda behöver i alla fall få i gång Carl. Om man ska vinna match sju. Och få ett långt slutspel.

5 Tär eller när Hrivik?

Marek Hrivik gjorde comeback

i går. Eller i alla fall i en period. Leksand har skadebekym­mer, och en avstängnin­g på Kalle Östman, gör att man har begränsat med anfallare och då slängdes den skadade slovaken in i handlingar­na.

Men det syns att det går på 60–70 procent. Rörelserna sitter inte där.

Jag anser att en skadad Hrivik tär på laget i stället för att den när. Bättre spela med de friska spelarna, eller gå ned på antal spelare, som man gjorde i period två och tre.

 ?? ?? Stor glädje i Leksand. Anton
Johansson och hans lagkamrate­r är kvar i slutspelsr­acet.
Stor glädje i Leksand. Anton Johansson och hans lagkamrate­r är kvar i slutspelsr­acet.
 ?? ??
 ?? ?? Filip Larsson reste sig efter den femte kvarten.
Filip Larsson reste sig efter den femte kvarten.
 ?? ?? Hrivik.
Hrivik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden