Sportbladet

HJÄLTEN: ÄR SJUKT TAGGAD

Leksand tvingade fram en match 7

- Tomas Ros Svante Störlinge

Leksand tvingar fram en sjunde avgörande SMkvartsfi­nal mot Frölunda.

Bakom segern låg ett rejält snack inför andra perioden och ett märkligt mål i 5–2segern.

– Det är de matcherna som är roligast, säger Felix Unger Sörum.

Hemmalaget hade kniven mot strupen inför den sjätte kvartsfina­len.

Väl i Tegera arena var det dock gästernas Jere Innala som satte ledningsmå­let bakom en skymd Filip Larsson.

Med knappa sex minuter till paus kom Leksand tillbaka när motståndar­försvaret inte lyckades räkna in alla Leksandssp­elare.

’Blir hårt straffade’

Detta till Roger Rönnbergs förtret.

– Vi slarvar litegrann och blir hårt straffade. Det är något mål vi har svårt att göra något åt … säger han. Felix Unger Sörum, som skulle komma att sätta ytterligar­e avtryck senare, var den som spelade fram Patrik Norén till 1–1.

Det skulle sluta med en vändning, för Leksand tog ledningen bara 27 sekunder in i mellanakte­n.

Matt Caito plockade ned en puck på volley och satte via en motståndar­klubba en backhand i krysset bakom en förvånad Lasse Johansson.

’Bara plats för hjältar’

Som sagt var det sedan Felix Unger Sörums tur när han satte 3–1-målet i slutet på andra perioden.

– Vi hade ett bra möte där inför andra. Vi måste våga vinna, det finns bara plats för hjältar. Man behöver inte be om ursäkt, sa Olle Alsing i TV4 i paus. 4–1-målet då? Det fick

Patrik Zackrisson på ett smått otroligt vis. Detta efter att ha lyft pucken från eget sarghörn mot Lasse Johansson som slängde sig och styrde pucken över sig själv in i mål.

Frölunda gjorde, med en 4–2-reducering från Jayden Halbgewach­s, ett tappert försök. Men Leksand tvingade fram en sjunde avgörande match efter att Anton Johansson gjort 5–2.

– Det var skönt att göra mål, det är klart att man blir jätteglad och det var skönt att vinna också, nu ligger fokuset på match sju. Det är det vi går för, säger Felix Unger Sörum till Sportblade­t och fortsätter:

–Vi fortsätter att spela som vi gjort i alla matcher, det är bara att fortsätta tävla. Det är de matcherna som är roligast, så jag är sjukt taggad. Det är klart vi ska vinna.

 ?? Foto: DANIEL ERIKSSON/BILDBYRÅN ?? SEGERVRÅL
Felix Unger Sörum skriker ut sin glädje efter 3–1-målet mot Frölunda. Nu väntar en rysare i morgon när match sju ska avgöras.
Foto: DANIEL ERIKSSON/BILDBYRÅN SEGERVRÅL Felix Unger Sörum skriker ut sin glädje efter 3–1-målet mot Frölunda. Nu väntar en rysare i morgon när match sju ska avgöras.
 ?? Foto: ULF PALM/TT ?? Daladans efter 5–2-segern.
Foto: ULF PALM/TT Daladans efter 5–2-segern.
 ?? ?? Zackrisson­s garv efter märkliga 4–1-målet.
Zackrisson­s garv efter märkliga 4–1-målet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden