Sportbladet

Vi går mot en sömnig reprisfina­l

- Mats WENNERHOLM mats.wennerholm @aftonblade­t.se

måga att vinna hockeymatc­her, hur tråkigt, välorganis­erat och defensivt det än kan se ut emellanåt.

Plötsligt sticker de upp i en sylvass kontring och avgör. Det är som de vaggar in motståndar­na i någon sorts falsk säkerhet. Lite som Muhammad Ali brukade boxas.

Kartan har ritats om

Under åren sedan dess har de tagit fyra SM-guld, fler än något annat lag.

När jag såg Djurgården ta det första SM-guldet efter milleniesk­iftet 2000, fanns det inte på kartan att lag som Växjö och Skellefteå en dag skulle dominera i SHL. Smålänning­arna hade just blivit trea i division II Götaland

D bakom Kallinge/Ronneby

och Jonstorp. Skellefteå sexa i dåvarande allsvenska­n.

Nu blir jag inte förvånad om de möts i en ny SM-final. I så fall den fjärde sedan 2015. Bra för det breda intresset? Knappast. Lika högt som de här två lagen brukar hamna i tabellen, lika långt ner ligger de i publikliga­n. De fyller inte ens sina egna hemmaareno­r mer än en handfull gånger under en grundserie hamnade elva och tolva med sina hemmasnitt strax under 5 000 åskådare.

Skulle det bli en allsvensk final mellan Brynäs och Djurgården, skulle den i så fall dra till sig ett mångdubbel­t intresse.

Och så var det väl inte riktigt tänkt.

SM-guld: SM-finaler: Kommentar: 4

SM-guld: SM-finaler: Kommentar: 4

VÄXJÖ

4

Hur länge tar det innan Växjö toppar den här listan? Det känns bara som en tidsfråga. Så länge sportchefe­n Henrik Evertsson finns kvar lär framgångar­na bara fortsätta.

HV71

5

Här talar vi också om ett långsamt förfall och storhetsti­den inföll första halvan av 2000-talet. Just nu är det stängt för renovering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden