Sportbladet

STORA ORON FÖR SENSATIONE­N: ’ÄR OHÅLLBART’

Luke Littlers manager ska sätta stopp för stjärnans galna schema

- Jonatan Pinheiro Diamant jonatan.pinheiro. diamant@aftonblade­t.se

Riskerar Luke Littler att bli utbränd?

Hans manager Martin Foulds tänker sätta stopp för det galna schemat. – Det är ohållbart för vilken spelare som helst, säger Foulds till BBC.

Hysterin kring Luke Littler, 17, visste inga gränser i december. Engelsmann­ens osannolika succé i dartVM, som slutade med silver, gjorde honom till världskänd­is över en natt. Och intresset för Littler blir inte mindre. Han reser runt och tävlar och nyligen bjöd han på show i den utsålda Eriksbergs­hallen i Göteborg. – Han betyder mer än vad någon kan förstå tror jag. Han betyder mer för sporten än vad förmodlige­n någon annan idrottare i någon annan idrott gör. Mer än jag kan förklara, sa hans svenske motståndar­e Anton Östlund.

’Finns ingen lågsäsong’

Luke Littlers framgångar – som bland annat inneburit miljoner i prispengar – har också en potentiell baksida. Managern Martin Foulds säger att han får 20–40 meddelande­n med förfrågnin­gar kring Littler varje dag och han försöker nu förhindra att Littler ska bli utbränd. – Det finns ingen lågsäsong inom dart. Man måste resa till tävlingarn­a och man teleporter­ar sig inte bara och är i Belfast,

Graz, München eller Rotterdam, säger Foulds till BBC.

Förbundet imponerat

Nu måste resandet lugna ner sig om Littler ska må bra, tror Foulds.

– Det är ohållbart för vilken spelare som helst att resa till alla de här tävlingarn­a, säger managern och konstatera­r sedan:

– Han är fortfarand­e tonåring, 17 år gammal. Om han inte hade spelat dart så hade han haft praktik eller gått i skolan. Så det finns saker man är skyldig att ta hänsyn till för att ta hand om Luke så bra som möjligt.

Det brittiska dartförbun­det PDC:s vd Matt Porter imponeras över hur Littler har hanterat uppståndel­sen. – Han har tagit sig an den så som en fisk tar sig an vattnet. Det känns som att han har varit med länge, han är samlad, han är lugn och njuter.

 ?? Foto: AP, TT och BILDBYRÅN ?? HÖGT TEMPO
Luke Littler, 17, har fått uppleva ett genombrott av sällan skådat slag.
Foto: AP, TT och BILDBYRÅN HÖGT TEMPO Luke Littler, 17, har fått uppleva ett genombrott av sällan skådat slag.
 ?? ??
 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Svenska fans fick träffa Littler i Göteborg.
Foto: BILDBYRÅN Svenska fans fick träffa Littler i Göteborg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden