Sportbladet

ISAKS NYA SHOW

Tangerade Zlatans rekord – mitt i ryktena: ”Lycklig”

- Svante Störlinge svante.storling@aftonblade­t.se

Efter en halvtimme kom första målet, fem minuter efter paus kom det andra, i Newcastles 4–0-seger.

Då stod det klart att Alexander Isak tangerat Zlatan Ibrahimovi­cs notering på 17 mål på en Premier League-säsong – den högsta noteringen av en svensk någonsin.

– Jag är lycklig här. Vi spelar bra fotboll och jag älskar det, säger Isak.

Premier League

Newcastle–Tottenham ....... 4–0 (2–0)

Sex matcher har han spelat sedan mars månad inleddes.

På samma period har Alexander Isak nu gjort lika många mål.

I går, i mötet med Tottenham, hade en halvtimme gått när 24-åringen slog till för första gången. På passning från Anthony Gordon tog han sig in i strafformr­ådet och lurade en snubblande Micky van de Ven innan han satte 1–0 med högerfoten.

– Jag tänkte bara ”cut in”. Sen halkar han och det är bara att sätta dit den, säger Isak i Viaplay och fortsätter: – Vi utförde vår matchplan på ett fantastisk­t sätt. Det var viktigt att vi klev ut med samma attityd i andra halvlek.

Ljungberg sågar Spurs

Viaplay-experten Fredrik Ljungberg var kritisk till Tottenhams försvarssp­el.

– Det är bland det sjukaste jag har sett, säger han. Målet var Isaks 16:e på 24 ligamatche­r den här säsongen.

– Han är i form och flyter fram på ett särskilt sett. Det här är Sveriges bästa fotbollssp­elare. Han är överlägsen, säger Ljungbergs kollega Bojan Djordjic.

Newcastle gjorde via Anthony Gordon även 2–0 nästan omedelbart efter Isaks mål.

Skuggar Haaland

Sex minuter in i andra halvlek kom 3–0-målet från Alexander Isak. Då tangerade han Zlatan Ibrahimovi­cs notering på 17 Premier League-mål

från tiden i Manchester United, den högsta noteringen av en svensk. Totalt har Isak nu gjort 21 mål i tävlingssa­mmanhang för Newcastle den här säsongen. Han har nätat i sex raka hemmamatch­er och har bara tre mål upp till Erling Haaland i toppen av Premier Leagues skytteliga där Isak ligger trea.

På det är Isak den näst bästa svenska målskytten i Premier League någonsin med sina 27 mål på två säsonger. Han är även den första Newcastle-spelaren att göra 20 mål på en säsong sedan Alan Shearer 2003 /04. – Det är viktigt, jag har haft några hack under säsongen… men när jag varit med har jag gjort mål. Jag har haft kontinuite­ten ett tag och spela match efter match, det är skönt, säger Isak.

Kulusevski inbytt

Till slut nickade Fabian Schär in slutresult­atet till 4–0. Därmed blev det en tung dag för Tottenham där Dejan Kulusevski byttes in i 58:e minuten.

Efter matchen svarade Alexander Isak på hur han hanterar ryktena om hans framtid där en rad storklubba­r ska vara intressera­de av hans tjänster till sommaren. – Jag hanterar det inte egentligen, jag är lycklig här. Vi spelar bra fotboll och jag älskar det.

?? Foto: GETTY IMAGES ?? DUBBLA FULLTRÄFFA­R Alexander Isak satte 1–0 i den 30:e minuten och 3–0 i den 51:a. Till slut vann hans Newcastle med hela 4–0 hemma mot Tottenham i går.
Foto: GETTY IMAGES DUBBLA FULLTRÄFFA­R Alexander Isak satte 1–0 i den 30:e minuten och 3–0 i den 51:a. Till slut vann hans Newcastle med hela 4–0 hemma mot Tottenham i går.