Sportbladet

Här stormar han ut: ”Inte viktigt nu...”

Frågan fick ten Hag att tröttna

- Anton Johansson

En olycklig hands och en säker Bruno Fernandes från straffpunk­ten räddade 2–2 åt United.

Men storklubbe­n riskerar att hamna på sin sämsta placering i Premier League någonsin.

En fråga på det temat fick tränaren Erik ten Hag att lämna presskonfe­rensen.

Premier League

Bournemout­h–Man United... 2–2 (2–1)

Man City–Luton .................. 5–1 (1–0)

2–2 gör att Manchester United är sjua i Premier League på 50 poäng när sex omgångar återstår, två poäng före West Ham. Klubben riskerar alltjämt att sluta sämre än sjua vilket vore lagets sämsta resultat någonsin sedan Premier League startade 1992.

Men tränare Erik ten Hag var allt annat än sugen på att prata om det.

– Jag kommer inte att kommentera den frågan. Det är inte viktigt just nu, sa 54-åringen och lämnade presskonfe­rensen i går.

Fick hjälpande hand

Manchester United hade det länge tufft borta mot Bournemout­h. Hemmalaget­s skyttekung Dominic Solanke gav Bournemout­h ledningen efter 16 minuter. Visserlige­n kvitterade Bruno Fernandes efter en halvtimmes spel men det var sedan Bournemout­h som gick till pausvila i ledning tack vare Justin Kluiverts fullträff.

Men i andra halvlek skulle Manchester United få en hjälpande hand, bokstavlig­t talat.

Kobbie Mainoo sköt ett skott som styrdes via en motståndar­e och vidare upp på Adam Smiths arm och United fick straff. Där var Bruno Fernandes säkerheten själv när han satte 2–2 i den 65:e minuten. På tilläggsti­d satte nog de flesta United-supportrar­na hjärtat i halsgropen. Till synes på straffområ­desgränsen gjorde Willy Kambwala ner Ryan Christie. Domaren pekade först på straffpunk­ten men efter en flera minuter lång VARgranskn­ing ändrades beslutet till frispark.

Solanke: Inte glada

– Om man tittar på en stor skärm ser det ut som att det var på linjen så det hade lika gärna kunnat vara straff, men det gick inte vår väg. Vi är inte glada. Att slå Man United är något man alltid vill göra, säger Dominic Solanke till Sky Sports. Frisparken av Enes Ünal gick i muren och matchen slutade 2–2. För United är det fjärde raka ligamatche­n utan seger.

Viktig vecka för City

Lokalrival­en Manchester City hade en trevligare dag då man körde över Luton med 5–1 och tog över serieledni­ngen, åtminstone tillfällig­t. Arsenal och Liverpool är två poäng bakom och möter i dag Aston Villa respektive Crystal Palace. – Det enda vi kan göra är att vinna våra matcher och sätta press på dem (toppkonkur­renterna), säger Citytränar­en Pep Guardiola. Hans manskap har sex matcher kvar att spela i ligan – men närmast väntar en kvartsfina­lretur i Champions League hemma mot Real Madrid på onsdag (3–3 i första matchen), samt en semifinal i FA-cupen mot Chelsea på lördag.

– Jag sa till spelarna inför matchen vilket otroligt privilegiu­m det är att få vara här och ha chansen på tre titlar, säger Guardiola.

?? Foto: AP ?? Bournemout­h–Man United 2–2.