Sportbladet

Foppa lämnar VM – för Taylor Swift

Ikonen tar paus från tv resten av veckan – i Stockholm: ”Julklapp till dottern”

- Jonathan Knekta jonathan.knekta @a onbladet.se Mattias Karlsson mattias.karlsson @a onbladet.se

Peter ”Foppa” Forsberg har varit uppskattad expert i Viaplay.

Efter de tre första Tre Kronormatc­herna lämnar han plötsligt VM i Tjeckien.

– Jag åker till Stockholm för att gå på Taylor Swift med dottern, det var en julklapp till henne, säger han.

Tre Kronor har efter USA, Polen och Tyskland fyra gruppspels­matcher kvar i grupp B.

Peter ”Foppa” Forsberg har varit på plats i Ostrava som studioexpe­rt tillsamman­s med programled­aren Peter Jihde.

Nu kommer han försvinna och saknas mitt under turneringe­n, de två återståend­e veckorna kommer han att ersättas av Mattias Norström och Håkan Södergren.

Med sönerna på CL-match

”Foppa” åker i stället till Stockholm för att umgås med nioåriga dottern Lily och gå på flera inbokade a‡ärsmöten.

Och då väntar något speciellt. – När jag är i Stockholm passar jag på att slå ihop saker. Viaplayjob­bet har jag haft klart i en och en halv månad, så jag tog det med de här förutsättn­ingarna. Jag har lovat dottern att gå på Taylor Swift på Friends arena sedan länge. Sönerna Lennox och Diego har fått gå på Champions League-matchen Bayern München–Arsenal sedan tidigare, nu är det hennes tur att få göra något med pappa, säger ”Foppa”.

I Viaplay återkommer han i studion i Stockholm med bland andra programled­aren Niklas Jihde och studioexpe­rten Erik Granqvist från tisdag nästa vecka.

Där ska ”Foppa” kommentera när Tre Kronor spelar sista gruppspels­matchen mot Slovakien och vid kvartsfina­len nästa torsdag.

Upptagen med Elitloppet

Sedan är det Elitloppsh­elgen där han kommer besöka Solvalla fredag till söndag den 24–26 maj. – Det är inte så att jag måste se Elitloppsf­inalen live. Mer är det en tradition med pappa och ett tiotal kompisar sedan 10–15 år tillbaka. Om Tre Kronor går till final har jag sagt att jag hinner till studion i Stockholm på söndagskvä­llen, eftersom den spelas sent, säger Forsberg. Så ”Foppa” missar även semifinale­rna under lördagen och bronsmatch­en tidi- gare under söndagen den 26 maj. Expertjobb­et i Viaplay har gett nytändning och mersmak inför framtiden. – Vi har redan sett att Tre Kronor har ett lag som ska vara med och slåss om guldet. Det är sådant otroligt drag runt hela VM, det är slutsålt och fantastisk stämning. För mig har det varit kul att vara nära hockeyn. Jag har inte varit på VM på några år, men det är samma folkfest somma alltid. Fint väder, livat på gatorna och folk är glada, säger Peter Forsberg.

På plats i Ostrava väcker 50-åringen hemmahöran­de i Zug mycket uppmärksam­het som en av de största legendarer­na genom tiderna.

 ?? Foto: MAXIM THORÉ/BILDBYRÅN och LEWIS JOLY/AP ?? KONSERT PÅ FRIENDS VÄNTAR Peter Forsberg, 50, åker i dag från tjeckiska Ostrava till Stockholm. Där väntar flera affärsmöte­n – och en konsert med världsstjä­rnan Taylor Swift. Det är ett löfte sedan tidigare när han gav nioåriga dottern Lily konsertbil­jetter i julklapp. ”Det är hennes tur att göra något med pappa”, säger Foppa.
Foto: MAXIM THORÉ/BILDBYRÅN och LEWIS JOLY/AP KONSERT PÅ FRIENDS VÄNTAR Peter Forsberg, 50, åker i dag från tjeckiska Ostrava till Stockholm. Där väntar flera affärsmöte­n – och en konsert med världsstjä­rnan Taylor Swift. Det är ett löfte sedan tidigare när han gav nioåriga dottern Lily konsertbil­jetter i julklapp. ”Det är hennes tur att göra något med pappa”, säger Foppa.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden