Sportbladet

Skyttekung­en vill utomlands – igen:

’Trivs väldigt bra i solen’

- Johan Flinck

Han har varit proffs i sex olika länder och gör sin tredje sejour i MFF.

Men Isaac Kiese Thelin har i varje fall en utlandsfly­tt till i sig.

– Familjen trivs väldigt bra i solen, säger skyttekung­en.

Isaac Kiese Thelin gör sin tredje sväng i Malmö FF och har kontrakt till 2027.

Men det är inte Malmö som är slutdestin­ationen för 31-åringen. Skyttekung­en, som varit pro€s i sex olika länder (inklusive Sverige), kommer med största sannolikhe­t att flytta utomlands igen, berättar han för Sportblade­t.

Fast MFF-fansen kan vara lugna tills vidare. För det handlar i första hand inte om ett nytt pro€säventyr.

Väljer bort fruns Frankrike

Kiese Thelin, som kommer från Örebro från början, planerar för att lämna Sverige efter karriären tillsamman­s med sin fru Yasmine och de snart fyraåriga tvillingdö­ttrarna för solen.

– Det är jobbigt med mörkret och kylan i fyra månader här, säger han. – Jag trivs bra i solen och familjen trivs väldigt bra i solen, ler han.

Yasmine är från Frankrike.

Franska rivieran?

– Nej, inte Frankrike. Vi vet inte än. Det är förhoppnin­gsvis långt kvar dit. Men något soligt ställe.

Och ha basen där? Eller snackar vi basen här och en lägenhet i Spanien typ?

– Nej, ha basen utomlands. Man mår väldigt bra i solen och jag gillar att må bra.

På bänken – startar i morgon

I 3–0-segern mot IFK Göteborg började han på bänken för första gången i allsvenska­n i år. Skytteliga­ledaren hoppade in efter drygt 70 minuter.

– Vi har många matcher nu. Jag har haft lite skavanker och inte känt mig riktigt hundra. Så det var nog ett bra val, säger han.

Henrik Rydström sa mer eller mindre rakt ut efter segern att Kiese Thelin ska starta mot Gais i morgon i stället.

– Man måste vara smart, det är en lång säsong, säger anfallaren.

Från bänken fick han se anfallskol­legan Erik Botheim närma sig i skytteliga­toppen. Norrmannen satte 1–0 och har nu gjort fem mål, en fullträ€ bakom Kiese Thelin.

OS är drygt två månader bort.

I går presentera­des de svenska OS-kläderna till Paris 2024.

I Tokyo 2021 kritiserad­es de svenska OS-kläderna, inte minst den neongula nyans som bland annat damlandsla­get i fotboll bar när de tog OS-silver. I Peking 2022 var den färgen borta. Nu har kläderna till sommarens OS i Paris presentera­ts.

– Vi är otroligt stolta, glada för det här samarbetet med Uniclo som blir det tredje OS. Det är faktiskt våra två mest framgångsr­ika mästerskap som vi haft med dem, säger SOK:s generalsek­reterare Åsa Edlund Jönsson. Världsetto­rna i beachvolle­y David Åhman och Jonatan

Hellvig var på plats för att visa upp sina gula kläder. Det var också bland andra seglarna Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson (tävlar tillsamman­s i 470-klassen).

Seglarduon har dubbla EM-guld tillsamman­s. De har varit med och utvecklat kläderna. – Viktigt för oss är att vi inte märker av dem. Vi vill kunna fokusera på seglingen och pusha båten snabbt. Dessutom att vi håller rätt temperatur, inte minst för värmen i Paris. Det är stort plus för oss att kläderna torkar snabbt, säger Karlsson om tävlingskl­äderna. Utöver nya kläder presentera­des även fler namn till

OS-truppen som ser ut att bli över 100 namn stark. Diskuskast­aren Vanessa Kamga, 25, är klar för sitt första OS i karriären. Golfsensat­ionen Ludvig Åberg likaså.

– Det blir väldigt spännande att se vad Ludvig kan göra i sommar, säger SOK:s Peter Reinebo.

OS i Paris pågår från 26 juli–11 augusti.

 ?? ?? Isaac Kiese Thelin jublar efter MFF:s 3–0.
Isaac Kiese Thelin jublar efter MFF:s 3–0.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden