Sportbladet

Mamman efter händelsen: ”Vi mår jättedålig­t, jag och min son”

- Kristoffer Bergström

Stefan Holm är polisanmäl­d för misshandel av en elev. Nu uttalar sig barnets mamma om det som hänt. – Han blev jätteledse­n och jätterädd, säger hon till Nya Wermlands-Tidningen.

”Då rinner det över för mig och jag tar tag i överarmarn­a på honom och mer eller mindre bär honom tvärs över klassrumme­t och sätter honom ensam längst fram vid en bänk”.

Så sa den tidigare höjdhoppar­en Stefan Holm efter att hans första dag som vikarie på Engelska skolan slutat med polisanmäl­an. Det skedde förra tisdagen och blev allmänt känt tre dagar senare. Sedan följde rena flodvågen av hyllningar och uppmuntran­de tillrop till

Holm. I kommentars­fält och på sociala medier bedömdes OS-guldmedalj­ören ha ingripit rättrådigt och resolut. En som läste var pojkens mamma.

– Jag ville verkligen skriva men kunde ju inte. Vi har blivit jättedrabb­ade av detta. Vi har inte gjort något. Vi är oŒer i det här, säger hon till

NWT och lägger till: – Att alla håller med honom. Han har ju erkänt själv vad han gjorde. Hade en vuxen gjort så mot sina egna barn hade väl soci- alen tagit dem! Mamman tycker att Holm borde ha hämtat en annan lärare eller en rastvakt om situatione­n i klassrumme­t var för stökig. Och enligt henne har sonen aldrig förut bråkat med en lärare.

– Nej det är första gången. Jag önskar verkligen att folk kunde sätta sig in i vår situation. Hur skulle de själva gjort om det var deras barn eller barnbarn. Vi pratar om ett barn, inte en vuxen, han är en jätteliten pojke!

Till NWT hälsar Holm att han inte orkar prata mer om det som inträŒat. Han har tidigare meddelat att hans första dag som lärarvikar­ie också var hans sista.

 ?? Foto:ANDERSBJUR­Ö/TT ?? Sportblade­t 11 maj.
Foto:ANDERSBJUR­Ö/TT Sportblade­t 11 maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden