Sportbladet

”Ska inte gå att missa...”

Får helt öppet mål i derbyt – och bränner: ”Piss”

- Simon Norberg

Gustav Lindgren, 22, lär ha drömt mardrömmar i natt. Anfallaren stod för säsongens (?) miss när Degerfors förlorade heta rivalmötet mot Örebro. – Det ska inte gå att missa, säger Discoverys expert Adelisa Grabus.

Superettan Örebro–Degerfors .............. 2–1 (0–0)

Örebro tog en mycket stark hemmaseger i superettan när de besegrade rivalen Degerfors med 2–1 inför storpublik, 12 312, på Behrn arena i går kväll efter mål från Tobias Björnstad och Kalle Holmberg.

Det var hemmalaget­s första vinst i tävlingssa­mmanhang mot rivalen på elva år. Men det som blev matchens händelse var när gästernas anfallare Gustav Lindgren missade helt öppet mål med kvarten kvar.

Experten förbluffad

Degerfors kom i en kontring, fyra-mot-en, och 22-åringen fick helt öppet mål från några meters avstånd.

Trots att han hade tid att ta emot bollen sköt Lindgren

utanför. Efteråt var det nästan chockstämn­ing på arenan och Örebromålv­akten Malte Påhlsson tröstade till och med målsumpare­n. – Det ska inte gå att missa. Det är svårare att missa än att trä¢a mål i det här läget. Han är sopren, säger Discoverys Adelisa Grabus.

”Jag sviker laget”

Lindgren fick en liten revansch i slutminute­rna när han reducerade från stra¢punkten, men närmare än så kom inte Degerfors.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har slut på ord faktiskt... det känns piss. Det känns som jag sviker laget, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Jag blev rätt förvånad att jag fick en pass där, men det är helt på mig. Det ska vara mål hundra av hundra, säger Lindgren i Discovery.

Actionpack­ad match

Derbyt innehöll det mesta med ett rött kort för Degerfors och en jätteräddn­ing från Örebroförs­vararen Jesper Modig när han o¢rade sig på mållinjen i slutminute­rna.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden