City har allt i egna händer på söndag

- Simon Norberg

Arsenal fick ingen hjälp av värsta rivalen.

I stället har Manchester City ena handen på ligapokale­n. Detta efter dubbla fullträffa­r från Erling Braut Haaland.

Det var inlednings­vis en märklig stämning på Tottenham Hotspur Stadium när hemmalaget kunde fälla krokben för Manchester City och hjälpa värsta rivalen Arsenal till den klubbens första ligatitel på 20 år. Men hemmafanse­n fick se gästerna lämna London som vinnare med 2–0 efter att Erling Braut

Haaland svarat för två fullträ„ar, uppe på 27 ligamål nu, och på söndag kan Man City som första lag någonsin vinna Premier League för ˆärde året i rad.

– Han är en sådan målskytt. Man har knappt sett honom under matchen, säger experten Fredrik Ljungberg i Viaplay.

”Bäst i världen”

Vid ställninge­n 1–0 och några minuter kvar fick Tottenhams Son Heung-min ett friläge. Men sydkoreane­ns avslut räddades av inbytte Stefan Ortega, som hoppade in när Ederson skadade sig. – Det var inte vår bästa match, men vi kom hit för att vinna och vi gjorde det. Vi har den bästa anfallaren i världen och i dag gjorde han skillnaden. Nu har vi en match kvar, säger City-stjärnan Rodri i Viaplay.

Aston Villa till CL

I sista omgången ställs City mot West Ham och Arsenal mot Everton. Pep Guardiolas lag har två poäng till godo på konkurrent­en.

Nederlaget till trots verkade Spursfanse­n nöjda i slutminute­rna. Tottenham kommer dock, i och med förlusten, inte att spela i Champions League nästa säsong. Det blir i stället Aston Villa som gör Man City, Arsenal och Liverpool sällskap i CL.

?? Foto: GETTY IMAGES ?? HJÄLTE BORTA MOT SPURS
Foto: GETTY IMAGES HJÄLTE BORTA MOT SPURS Erling Haaland, 23, gav Manchester City ledningen i den 51:a minuten, framspelad av Kevin De Bruyne. På stopptid spikade han slutresult­atet 2–0 med en stenhård straffspar­k i vänstra krysset.