Sportbladet

Nybrink: Ingen vild gissning att vi får se något liknande igen

- Micke NYBRINK micke.nybrink @aftonblade­t.se

Klart att det kan bli låg utdelning igen. Men trender brukar brytas.

Fyra raka, lätta omgångar med jackpott är ändå besvärande fakta.

Men åtta lopp är alltid en utmaning, jag blundar och kör.

Håll nere insatsen om ni är skotträdda.

V86

Från Åby/Solvalla

Nu är det till och med dubbel jackpott (med våra pengar) eftersom varken sju eller sex rätt gav något i onsdags. Fem favoriter vann. Gissningen är att det inte upprepar sig nu. Spådomen är att det förr eller senare blir lika svårt eller snarare omöjligt som vanligt.

Men, som sagt, vi har inget speltvång. Man får välja sina tillfällen som spelare. Känns det kallt, stå över. Har du koll och bra drag, skjut.

9 Localizer 3 Graces Bird

V86-1

1 Garden Leave 3 Himalaya Sisu 4 Organzza

Här är det givet att flyger till ledningen i ett huj och sedan ska de få svettas för att slå henne. Hon kanske inte är i sitt livs form men svepte ett hyfsat gäng så det sjöng om det näst senast. Attacken kom 800 kvar och långsidan var vass, hon vann lätt efter 1.11-fart ända hem.

Och, som sagt, hon är ruskigt snabb bakom bilen. Men lita på henne? Nja, hon galopperad­e 400 kvar senast, utan anledning. Enligt tränaren trivs hon inte på Tingsryd där loppet kördes. är en bättre häst men formen har vi inte en aning om. Hon har hyllats i träningen inför båda starterna i år men inte levererat. Gör hon det är det slut. Kapacitet har hon i överflöd. gick bra bakom Organzza senast och får en fin resa. Jag garderar ändå vidare i ett lopp där jag inte kan lita helt på vare sig Organzza eller Garden Leave, trots att det är klassen bättre än resten.

V86-2

1 Perfect

Oj, vad enkelt vann ett V86-lopp senast. Pang till spets från spår två bakom bilen, bra fart hela vägen och 15 meter ner till tvåan efter ett spänstigt ryck in på upploppet. Det är ingen vild gissning att vi får se något liknande igen.

Jag väljer att spika, tycker att hon har bra chans att hålla undan.

För er som vill gardera finns det att välja på. till exempel. Hon har kanske inte tokglänst vid vinsterna men gör det bra mest hela tiden. För fyra starter sedan gick hon en bra långspurt så bakspåret är ingen katastrof. höll undan i dåligt trav senast och fick startförbu­d för den knaggliga stilen men är tydligen godkänd igen, för nu startar hon. Men – det känns inte glödhett efter ”uppvisning­en” senast. Annars är hon bra nog.

Bakom Graces Bird fick chansen sent från rygg på ledaren och sköt bra medan vann från spets senast och såg bra ut men det är en betydligt knepigare uppgift nu. frame

1 Conrads Tyra 6 Sara J.E.

9 Pearl Kayz

V86-5

Boko

V86-3

5 Bouquet Brodde

V86-4

även på 1 Mercury

Ja, jag fattar att kan leda runt om, precis som senast då han vann väldigtlät­t från 2

Oberon 8 Önas Rose

Warhar aldrig vunnit men nu ser det ut att vara dags, uppgiften är perfekt. Hon är snabb bakom bilen, tar ledningen och håller hon sig bara aningen lugnare än senast borde det gå. Då drog hon på i ledningen och kan ha gjort av med lite kraft, inte för att hon rusade men helt regelerbar var hon inte.

Hur som helst, prestation­en var bra och med Jepson från inner är det fin chans. hålls högt i stallet och fick chansen för sent på GS75 senast. Han gick bra över mål och var inte tom. gör allt rätt i ny regi och avgjorde bakifrån senast på GS75 via ett starkt upplopp. Hon har rätt inställnin­g och rankas högt i ett lopp med en stark favorit i Conrads Tyra men där jag ändå vill gardera. gillar jag och det gör säkert tränare Björn Goop också. Från stallet hyllas hästen inför den här uppgiften med bakspår 1 640 meter, det säger oss en hel del.

Hon bara flög ifrån senast och imponerade. Ja, det är förstås tuffare på Solvalla och spåret innebär en viss uppförsbac­ke. Men jag räknar ändå med att hon sänker allt i spurten.

samma läge. Fullblodsi­diot är jag inte. Men han kan också bli av med ledningen eftersom är en blixt bakom bilen. Och så startar och då upphävs mitt sätt att tänka på badkar, hur det blir kör och såna tröttsamhe­ter. Nej, här vinner en häst som kan flyga, så måste det bara vara, ibland tillåter jag mig att gå ut på banorna (och spela) som en hopplös travromant­iker.

Always a Pleasure är en oerhört läcker travare som ser ut att kunna springa hur fort som helst och lite till. Han gör det med en självklarh­et och ett sånt flyt att man baxnar. 2 Laban Lagö

10 Always a Pleasure bättre tråkiga

Bakspåret är ingen bra start men med klaff kan han speeda våldsamt sista 300-400 och då kan Mercury Boko gå hem och lägga sig.

Hoppas jag. Det här är delvis önsketänka­nde men i alla fall med några korn av realism.

V86-6

9 Quantity

V86 efter of

Time

Vill lyfta fram som jag följer noga. Hon är ofta underskatt­ad men gör nästan bra lopp. Senast hade hon massor sparat på en invändig resa från uselt läge. Nu ser spåret lite ut och det kan vara dags för vinst med lite mer flyt på vägen. var den som vann där Quantity satt fast och är spetsbudet. Han har fin chans att spåra hela vägen, precis som senast. Han vann lätt från samma läge då och tål också att hålla fart hela vägen. Nio gånger har han gått i ledningen, fem vinster. undantagsl­öst 2 Natural Mine 8 Edelweiss har ett bedrövligt läge men årets två starter säger att han blir att räkna med, bara han kan slinka ner i banan, kort sagt ha lite tur och slippa drabbas av spårets förbannels­e.

Tycker också att var klart bra som tvåa på V75 senast där han fick tåga i andraspår utan rygg sista 1 200 där Celiaz (Gocciadoro) drog hårt i täten. Han kom verkligen hem med hedern i behåll och plusbetyg.

7 Ture L.A. 1 Ringo Adore

V86-7

har förstås inte toppspår men med två lopp i kroppen och utan Lozano di Quattro i startlista­n borde det inte vara omöjligt. Han hakade på bra bakom Lozano senast efter att ha fått en hård inledning i spåren i 1.07,5-fart första 500 och sedan andra ytter 950 kvar.

1. 10 Always a Pleasure

Flygmaskin. Sett läcker ut

2. 1 Perfect (Solvalla, V86-2) Lätt från ledningen senast. Läge för repris. Spik.

6 So Far Away Ås

V86-8

3 Staro Peanut kommer med kanonform och bra läge, han var duktig i dödens där Grant Hall drog på med 1.10 sista 500 så andraplats­en var maxutdelni­ng. 1 640 meter är dessutom ett plus.

(Solvalla, V86-6) Rubbet sparat senast. Smyger med. Måste passas.

5 Ikaros di Quattro vore spännande att se i ledningen, vunnit 10 av 22 därifrån, och Crebas låter sugen på att ladda. Senast åkte de dit mot en vilt avslutade Polepositi­on som kom långt ut i banan. spetsade på V75 senast men släppte till vinnande Celiaz efter 600 meter och när det gick 1.11 första 1 000 blev han lite stum in mot mål. Den urblåsning­en kan ha höjt formen och han känns som en kandidat med startsnabb­het och spurtförmå­ga.

Jag tror och hoppas att det här är svårt eftersom jag har råd med åtta hästar.

Visst är det vettig chans för med läge för att elda till spets men det saknas inte motbud.

Från bättre spår hade varit det givna tipset, hon kan verkligen avsluta ett travlopp. Senast blev det startgalop­p på V75 men i bilstart ska det inte behöva upprepas. 5 Cameron 8 Urbina Southwind

Speeden hon bjöd på näst senast var som alltid sylvass.

Men, som sagt, det är ett tätt mellan hästarna i rankningen och det känns bra att ha skapat plats för många.

 ?? ?? 1 Perfect (V86-2) vann enkelt senast och Micke Nybrink tror på repris i kväll.
1 Perfect (V86-2) vann enkelt senast och Micke Nybrink tror på repris i kväll.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden