Sportbladet

Hedman om VM – och tuffa året för favoritlag­et: Har ändå hoppet kvar

- Jonathan Knekta jonathan.knekta @a onbladet.se Mattias Karlsson mattias.karlsson @a onbladet.se

OSTRAVA. Tre Kronor och Victor Hedman, 33, har fått en drömstart på VM. – Vi har blivit bättre och bättre, säger backstjärn­an som av Sportblade­t rankas som turneringe­ns största. Men för favoritlag­et Manchester United har det gått tyngre.

VM, grupp B

Kazakstan–Sverige

Vi börjar med fotbollen. För parallellt med hockeyVM pågår slutstride­n i Premier League.

För fotbollsäl­skaren Victor Hedman – som har döpt sin son Rio efter den tidigare Manchester United-hjälten med Ferdinand i efternamn – är tabellen dyster läsning.

Den röda storklubbe­n ligger en bra bit från toppen. – Det är tu t. Det är inte enkelt, men när man följer ett lag så måste man vara där i upp- och nedgång. Det har varit några tu a år sedan Sir Alex lämnade, men man har fortfarand­e hoppet kvar om att det kommer vända snart, säger Victor Hedman.

”Det är helt sjukt” Din supportera­nalys av vad som inte fungerar?

– Jag vet inte. För det första så är alla skadade det känns som. Vi har väl haft mellan 65 och 70 olika skador i år, känns det som. Det är helt sjukt när man tänker efter. Många muskelskad­or och nyckelspel­are som knappt har spelat. Det är väl just det, att de inte har fått sätta ihop laget som de vill ha. Det är många unga som har gjort det bra. (Robbie) Mainoo har kommit in och gjort det jättebra och blivit landslagsm­an. Man får se det positiva i det.

Det går desto bättre för Hedman själv och Tre Kronor, som har vunnit alla tre VM-matcher hittills inför dagens möte med Kazakstan.

– Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre. Framför allt i förra matchen mot Tyskland, den tycker jag var väldigt väl genomförd.

Lirade golf: ”Sådär”

Hedman bildar backpar med en annan Norris Trophy-vinnare som NHL:s bäste back: polaren Erik Karlsson.

– Det har funkat bra. Vi lär känna varandra mer och mer. Vi har känt varandra länge, men det var länge sedan vi spelade tillsamman­s. Det är så klart skitkul att spela ihop och vi fortsätter att jobba på vårt samarbete också.

Stämningen i truppen är god och under tisdagen var spelarna helt lediga.

– Vi golfade och det gick sådär. Men det var kul. Det var en jättefin bana uppe i bergen, säger Hedman. Den nästan två meter långe backen flinar och tilllägger:

– Vi spelade med lånade klubbor. Det är lite svårt för en annan som är ganska lång, när man inte har sina egna klubbor. Men det var skönt att vara utomhus och hitta på något med grabbarna.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? FJÄRDE RAKA? Tre Kronor har övertygat i inledninge­n av VM med tre segrar av tre möjliga. I eftermidda­g väntar Kazakstan för Victor Hedman och co.
Foto: BILDBYRÅN FJÄRDE RAKA? Tre Kronor har övertygat i inledninge­n av VM med tre segrar av tre möjliga. I eftermidda­g väntar Kazakstan för Victor Hedman och co.
 ?? ??
 ?? ?? TV 6 16.20
TV 6 16.20
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden