Sportbladet

Kungen nobbade Harry för ’Becks’

■ Vänskapen har kollapsat mellan paren ■ Höll privat möte

- Anton Johansson anton.johansson @a onbladet.se

Prins Harry bjöd in sin far, kung Charles III, till tioårsjubi­leet av Invictus Games.

I stället träffade Storbritan­niens kung fotbollsik­onen David Beckham.

Enligt Daily Mail finns det en spricka mellan makarna Beckham och prinsparet Harry och Meghan.

De är två av Englands mest omskrivna par och har uppgetts vara vänner under många år.

Men de senaste åren har relationen sakta fallit isär, skriver Daily Mail.

2018 ska vänskapen ha växt sig stark men prins Harry och Meghan Markle beslöt att inte bjuda in paret David och Victoria Beckham

till bröllopsmi­ddagen. Enligt journalist­en och författare­n Tom Bower sågs det som en ”rejäl förolämpni­ng”.

Konfronter­ade Beckham

En annan törn i sidan ska ha varit när David och Victoria Beckham inte valde någon sida i fejden mellan prins Harry och hans bror prins William. Bland annat ska Harry och Meghan inte ha gillat att David Beckham flög till Boston under fotbolls-VM i Qatar för att hjälpa prins William och Kate Middleton med några filantropi­ska ändamål.

Sommaren 2023 blev det stora rubriker i England när det rapportera­des om att prins Harry ska ha konfronter­at David Beckham. Anledninge­n var att paret Beckham anklagades ha läckt saker till brittisk press om Harry och Meghan, anklagelse­r som ska ha gjort Beckham rasande.

I helgen kom nya uppgifter varpå parens relation har kommit på tal igen.

För upptagen för sonen

Prins Harry bjöd in sin far, kung Charles III, till tioårsjubi­leet av Invictus Games i St Paul’s Cathedral, bara några kilometer från Buckingham Palace. Invictus Games är ett internatio­nellt multisport­evenemang för sårade, skadade och sjuka krigsveter­aner. Men i stället trä•ade kung Charles III David Beckham i ett privat möte i Highgrove House där de diskuterad­e välgörenhe­tsstiftels­en King’s Foundation. Prins Harry har sagt att hans far var för upptagen för att prioritera annat under de dagar prins Harry var i England, ett besök som var planerat i månader.

Det brittiska kungahuset har inte gett någon kommentar till varför prinsen och kungen inte trä•ades. Inga bilder har släppts från mötet.

Tidningen skriver att

David Beckham har distansera­t sig från prins Harry efter Harrys kritik mot kungahuset och han har tidigare varit en ambassadör för Invictus Games.

Prins Harry har under flera år haft en ansträngd relation till sin familj och avsade sig sina kungliga uppdrag 2020 och flyttade till USA med Meghan Markle.

När kung Charles diagnostis­erades med cancer i februari flög prins Harry, som bor i Kalifornie­n, snabbt till London för att trä•a sin far men besöket uppgavs bara ha varat i en timme.

 ?? Foto: AP, GETTY IMAGES ?? FROSTIG RELATION
Prins Harry, 39, och Meghan, 42, har varit goda vänner med David Beckham, 49, och hans fru Victoria, 50. Men de senaste åren har en rad händelser skapat en spricka mellan de två kändispare­n, enligt tidningen Daily Mail. Nu kommer uppgifter om ett nytt, pikant kapitel i såpan – där kung Charles III spelar en av rollerna.
Foto: AP, GETTY IMAGES FROSTIG RELATION Prins Harry, 39, och Meghan, 42, har varit goda vänner med David Beckham, 49, och hans fru Victoria, 50. Men de senaste åren har en rad händelser skapat en spricka mellan de två kändispare­n, enligt tidningen Daily Mail. Nu kommer uppgifter om ett nytt, pikant kapitel i såpan – där kung Charles III spelar en av rollerna.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden