Sportbladet

– Tyckerndsy­nd om sig själva

Hetsigt möte mellan Häcken och Malmö: ’Händer lite grejer’

- Johan Flinck johan.flinck @a onbladet.se Michael Wagner michael.wagner @a onbladet.se Malin Wahlberg

Det var drama på planen och småstökigt efter slutsignal­en.

Efter att spelarna hade duschat fortsatte tjafset mellan Häcken och Malmö FF.

– Malmö gnäller och tycker synd om sig själva, säger Mikkel Rygaard.

GÖTEBORG.

Allsvenska­n

BK Häcken–Malmö FF .................... 2–2 (0–1)

Mötet mellan Häcken och Malmö FF blev högdramati­skt. MFF hade en 2–0-ledning långt in i andra halvlek.

Då gjorde Julius Lindberg 1–2 (76) och på tilläggsti­d kvitterade Simon Gustafson till 2–2 (90+3) på straˆ.

Efter slutsignal­en blev det tjafs främst mellan Gustafson och MFF-stjärnorna Anders Christians­en och Erik Botheim.

– Min uppfattnin­g är att det var kul och det är kul att folk bryr sig. Alla som är på planen vill vinna och det händer lite grejer. Jag tycker alla inblandade höll sig på rätt sida gränsen, säger Simon Gustafson.

– Vi gnabbade lite. Det var kul. Malmöspela­rna blev lite upprörda. Då har jag lyckats, säger Häckenkapt­enen som får medhåll av Mikkel Rygaard. –Malmöspela­rna tycker synd om sig själva. Bara för att de spelar i Malmö så tror de att de är mycket bättre än oss. De senaste två åren har vi varit lika bra som dem, säger Rygaard.

– De sa till oss ”Ni spelar i Häcken så ta det lugnt”. Det är bara roligt att vi kan ge tillbaka. Malmöspela­rna tycker att vi ska gå in i omklädning­srummet och vara tysta, fortsätter Mikkel Rygaard.

”Han är säkert nöjd”

Malmöspela­rna Anders Christians­en och Erik Botheim höll igen något mer 45 minuter efter slutsignal­en i den mixade zonen.

Gustafson sa att ni var bra på att snacka?

– Ja, det är fint att vi är bra på det, säger Botheim.

– Han får tycka vad han vill. Jag försöker fokusera på fotboll.

Han sa att just din och Christians­ens bästa egenskap var att snacka?

– Det var bra att han gjorde mål på straˆen. Han är säkert nöjd med den, svarar Botheim.

Anders Christians­en:

– De attackerad­e Erik.

Gustafson säger att din och Eriks bästa egenskap är att snacka?

– (Lätt skratt). Han får säga vad han vill. Han är en duktig fotbollssp­elare med bra kvaliteter. Han är deras bästa spelare. Jag önskar honom lycka till, säger Christians­en.

Du hyllar honom?

GÖTEBORG

– Han är en duktig fotbollssp­elare.

Olsson bad om ursäkt

Martin Olsson som med sin hands orsakade straˆen som gav Häckens 2–2-kvittering på tillläggst­id bad om ursäkt till medspelarn­a i omklädning­srummet. – Alla blev mer irriterade på mig över att jag bad om ursäkt, säger Olsson.

Vad säger du om situatione­n?

– Det är straˆ. Handen är för högt upp. Ibland gör man grejer som man inte ska göra.

Vad betyder poängtappe­t för tabellen och fortsättni­ngen?

– Vi leder, det gäller att hålla ett lugn. Vi fokuserar på oss själva. Folk snackar och gillar detta, att vi tappar poäng. Då gäller det att hålla huvudet lugnt, säger Olsson.

Missade frilägen och bränd straff.

Mot alla odds blev Sirius– Västerås säsongens första 0–0match i allsvenska­n.

– Vi hade behövt tre poäng, säger VSK-målvakten Anton Fagerström.

UPPSALA.

VSK är i desperat behov av poäng i botten av allsvenska­n. Mot Sirius skapade jumbon återigen en hel del chanser, men det var mållöst efter första halvleken.

Sirius saknade inte heller lägen att spräcka nollan. Yousef Salech hade en dubbelchan­s efter tio minuter, men Anton Fagerström räddade.

Noel Milleskog fick halvlekens bästa chans efter en halvtimme när Fagerström lämnade målet, men då räddade Frederic Nsabiyumva på mållinje. Returen gick till Herman Sjögrell som inte riktigt fick till avslutet och Fagerström, som hunnit tillbaka i målet, kunde ta hand om bollen.

– Vi inleder jättedålig­t. Västerås får bra fart och vi förlorar nästan alla dueller och får inte tag i bollen. Men efter 25 minuter får vi lite bett i grejerna. Vi har de två farligaste chanserna i samma anfall och där förväntar man sig att det ska bli mål, säger tränaren Christer Mattiasson.

Fagerström räddade

Det fortsattes att skapa chanser efter paus. Salech fick ett friläge till skänks redan efter tre minuter, men anfallaren avslutade utanför. Fem minuter senare var det VSK:s tur att bränna jätteläge när Jabir Abdihakim Ali nickade Patric Åslunds inlägg i ribban. Kort senare fick Salech ett nytt friläge och blev fälld i straˆområdet av Nsabiyumva. Domaren pekade på straˆpunkten och Salech stegade fram, men Fagerström räddade.

Sirius tog över matchen på slutet och Sjögrell hade ett tungt skott på mål med tio minuter kvar, men Fagerström räddade återigen. – Det var skönt att få göra den räddningen. Vi hade bra koll åt vilket håll skulle gå, jag får ge kredd till målvaktstr­änaren, säger Fagerström.

VSK hade ett bra skott på tillläggst­id för segern, men då var det David Mitov Nilsson som räddade. Matchen slutade mållöst och säsongens första 0–0-match var ett faktum.

Fortsatt i botten

Extra tungt för VSK som fortsatt ligger kvar i botten, nu på fyra poäng.

– Det är en väldigt händelseri­k match. Det var knappast någon 0-0-match. Jag tycker att vi börjar bra. Sirius har ett par chanser som är lite farligare. I andra halvlek tycker jag att vi har någon period där vi trycker ner dem. Sen får de straˆen och det är väldigt skönt för oss att rädda den. Efter straˆen kan matchen gå i olika riktningar och till slut är det kanske rättvist med oavgjort, säger VSK-tränaren Kalle Karlsson.

 ?? Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN ?? TJAFS
Malmö FF:s Anders Christians­en och Häckens Simon Gustafson i en het ordväxling efter slutsignal­en.
Foto: MICHAEL ERICHSEN/BILDBYRÅN TJAFS Malmö FF:s Anders Christians­en och Häckens Simon Gustafson i en het ordväxling efter slutsignal­en.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden