Sportbladet

BOSSES ILSKA EF TER NOBBEN: ”OFATTBART”

Trots succéstart­en i allsvenska­n – Widell Zetterströ­m ratad igen: ”Konstigt”

-

Bosse Andersson ville se Jacob Widell Zetterströ­m i landslaget.

Men Jon Dahl Tomasson valde Kristoffer Nordfeldt före Djurgården­s målvakt.

– Det är ofattbart i min värld, säger Andersson.

Jacob Widell Zetterströ­m har hållit fem raka nollor i allsvenska­n. Efter matchen mot Halmstad sa Bosse Andersson att målvakten ”måste vara med i truppen” till Blågults matcher mot Danmark och Serbien i juni.

Men när Jon Dahl Tomasson tog ut sin andra trupp var det Robin Olsen, Viktor Johansson och Kristo†er Nordfeldt som fanns med.

”Som en förälder”

– Han (Widell Zetterströ­m) har gjort det bra. Jag tror att han har fem raka nollor. Jag såg att Djurgården­s sportchef ville ha honom i truppen, vilket jag gillar, det är alltid bra med goda råd. Man är lite som en förälder i klubblagsf­otboll, man vill alltid det bästa för sina barn och de vill så klart ha med honom. Han har a, men vi har konstellat­ionen intakt, säger Tomasson.

Bosse Andersson har svårt att förstå beslutet. – Det är ytterst förvånande om man följt allsvenska­n att Jacob Widell Zetterströ­m inte är med. Det är ofattbart i min värld, säger han.

”Inte sportsligt” Vad tror du att det beror på?

– Jag vet inte. Det är inte sportsliga prestation­er i alla fall. Det måste vara något annat. Det är konstigt. Han hör hemma där. Desto gladare är Andersson

för att Samuel Dahl får chansen.

– Det är fantastisk­t. Han kommer att vara bofast i landslaget i många år framöver. Jag är så glad för hans skull. Som han har utvecklats sedan han kom till oss för tio månader sedan, säger sportchefe­n.

 ?? ??
 ?? ?? Jacob Widell Zetterströ­m.
Jacob Widell Zetterströ­m.
 ?? ?? Bosse Andersson.
Bosse Andersson.
 ?? Malin Wahlberg malin.wahlberg @a onbladet.se ??
Malin Wahlberg malin.wahlberg @a onbladet.se
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden